Keresés
bejegyzés típusa
  • Minden találat
  • Termékek
  • Bejegyzések
  • Oldalak
Bejegyzés

Teljesítmény nyújtotta adrenalin-fröccs: MOMENTUM Sport

A Sennheiser április 9-én mutatta be vadonatúj MOMENTUM Sport fülhallgatóját. Ez a sportolók és sportrajongók számára kifejlesztett fülhallgató a legmodernebb pulzus- és testhőmérséklet-érzékelőkkel bír, miközben páratlan hangminőséggel „doppingolja” felhasználóit.    „Több, mint három éve dolgozunk a...

Weboldalunk megújult 

A beszéd a legszemélyesebb és leghatékonyabb kommunikációs eszköz. Lehetővé teszi számunkra, hogy üzeneteket, gondolatokat, véleményeket, valamint érzelmeket közvetítsünk és cseréljünk. Ezért amikor olyan műszaki berendezéseket használunk, mint pl. a mikrofonok, a legfontosabb, hogy egyetlen szó se vesszen el vagy legyen félreérthető.

Az a legjobb mikrofon, amelyre beszéd közben nem kell ügyelni, mert ugyanolyan precízen veszi az elhangzó szavakat, ahogyan azt a beszélő megfogalmazza. A gyakorlatilag minden televíziós hírműsorban látható, karakteres megjelenésű Sennheiser ME 36 mikrofon talán legnépszerűbb tulajdonságai az egyszerű kezelés és a kiváló beszédérthetőség. Ezeknek az ikonikus mikrofonoknak a minőségi jellemzői a sokoldalú Sennheiser SpeechLine sorozat összes többi modelljében megtalálhatók.
Ezek a tulajdonságok a sokoldalú Sennheiser SpeechLine termékválaszték bármely mikrofonjában fellelhetők. Vezetékes vagy vezeték nélküli, digitális vagy analóg, ezeknek a könnyen integrálható és diszkrét megjelenésű mikrofonoknak az átfogó választéka gyakorlatilag bármely helyzetre, így a Tiédre is megoldást kínál. Egy beszédekhez tervezett mikrofon számos alkalmazásban tudja fokozni vagy akár mindenek elé helyezni a beszédérthetőséget (pl. telefonos konferenciáknál). A következő fejezetek a leggyakoribb alkalmazásokat ismertetik.
Jellemző alkalmazások
A) Konferenciák (beszédhang erősítés): Minél nagyobb a terem, annál nagyobb segítséget jelent egy olyan audio rendszer, amely fokozza a beszédérthetőséget. Különösen nagyméretű koncerttermekben figyelhető meg, hogy a terem egyik végén beszélő előadót nehezen lehet érteni a terem másik végéből. A beszélő szavainak közvetítéséhez asztali vagy mennyezeti mikrofonok használhatók. Az audio jelek azután fali vagy mennyezeti hangfalak segítségével egyenletesen teríthetők szét a teremben. Ezt az alkalmazást „beszédhang erősítésnek” nevezzük.
B) Telefonos konferenciák: Ha egy konferencia résztvevői különböző termekben foglalnak helyet, telefonon vagy távkonferenciás összeköttetésen keresztül tudják csak tartani a kapcsolatot. Mivel egy telefon egymagában nem képes a teremben helyet foglaló összes résztvevő számára megfelelően közvetíteni a beszédet, asztali vagy mennyezeti mikrofonok használatára van szükség. Ezek ugyanúgy össze vannak kapcsolva a telefonos konferencia központi egységével, mint a Sennheiser TeamConnect rendszer. Ez a rendszer feldolgozza az jeleket és a távolabb elhelyezkedő résztvevőkkel is kapcsolatot létesít.
C) Prezentációk: Különösen olyan prezentációk esetén fontos, hogy minden egyes szó érthető legyen, amelyekben a tartalom közvetítésén van a hangsúly. Itt szintén igaz, hogy minél nagyobb a terem, annál nagyobb szükség van a beszédhang erősítésére. Ebben az esetben a hattyúnyak mikrofonok hivatottak a beszélő előadásának érthetőségét fokozni.
A mikrofonok beállításának és telepítésének jellemző módjai, a mikrofonok iránykarakterisztikája, a mikrofonok elhelyezése és a jellemző akusztikai helyzetek bemutatása, valamint a SpeechLine IS mikrofonsorozat részletes áttekintése mind letölthető a termék használati utasításával, az alábbi linken.