Evolution Wireless Digital

A vezeték nélküli rendszerek célja, hogy megkönnyítsék a dolgunkat. Mozgásszabadságot biztosítva javítják teljesítményünket. Lerövidítik a beállítással töltött időt. Mégis sok olyan zenész van, akik számára a vezeték nélküli mikrofonok beállítása kényelmetlen vagy akár félelmetes is lehet. Az RF-szakértő Sennheiser az Evolution Wireless Digital segítségével mostantól leegyszerűsíti a vezeték nélküli rendszerek kezelését. Az új sorozat – amellett, hogy egy egyszerű, alkalmazásalapú munkafolyamatot vezet be –megtart minden professzionális rendszerekre jellemző képességet: több csatorna kezelését, valamint azt a megbízhatóságot, melyet a felhasználók az UHF és 1G8 mikrofonoktól megszoktak.
Az alkalmazásalapú munkafolyamatokkal működő és számos professzionális funkcióval bíró Evolution Wireless Digital rendkívül megkönnyíti a vezeték nélküli rendszerek kezelését

„Az Evolution Wireless Digital kifejlesztését megelőzően több tucat zenekarral beszéltünk” – magyarázta Oliver Schmitz, az Evolution Wireless Digital termékmenedzsere. „Valójában egy-egy zenekari tag sokszor több szerepkörrel is rendelkezik: vezeti a turnébuszt, összeállítja a vezeték nélküli rendszert, fellép a színpadon, végzi a papírmunkát és a reklámtevékenységet, meg ami jön. Nem akarnak még RF-szakértővé is válni, keresgetni a szabad frekvenciákat és bajlódni a beállításokkal. Csupán egy azonnal működő és megbízható dolgot szeretnének, amit csak be kell kapcsolniuk és már mehet is a mutatvány.”

„Ezért egy olyan alkalmazást találtunk ki, amely elvégzi számodra a szükséges tervezést és vegigvezet a beállításokon” – tette hozzá Benny Franke szoftverfelelős. „Ez egy olyan alkalmazás, amely minden szükséges szakértelmet magában foglal, mindamellett nem kell magadnak is szakértőnek lenned ahhoz, hogy használni tudd. Sok energiát fektettünk a részletek kidolgozásába, hogy a legnagyobb nyugalommal tekinthess bármely fellépés elé.”

Egy mindig kéznél lévő segítség: a Smart Assist alkalmazás minden felhasználót végigvezet a vezeték nélküli mikrofonrendszer beállítási folyamatán

Miért olyan egyszerű?

(1) A Smart Assist alkalmazás
Az alkalmazás egyszerűen követhető lépésekkel vezet végig a vezeték nélküli mikrofonrendszer beállítási folyamatán. „Ha egy alkalmazással elboldogulsz, az RF vezeték nélküli rendszer beállítását is könnyedén el tudod végezni” – mondta Benny Franke. Egy intelligens beállítási funkció automatikusan létrehozza a biztonságos vezeték nélküli kapcsolatokat, nincs szükség a vezeték nélküli rendszerek területén jártas szakemberre. Az összes rendszerbeállítást elérheted, a csatornák elnevezésével pedig átláthatóbbá teheted a rendszert. A Bluetooth Low Energy funkció segítségével távolról is hozzá lehet férni a rendszerhez és kényelmesen el lehet végezni a vevőegységgel történő szinkronizálást. Az alkalmazáson belül a rendszer használatát segítő oktatóvideók is találhatók, melyeket Benny Frank mutat be.

(2) Mikrofon adóegységek, melyekkel bármely audio jelszint kezelhető
Az Evolution Wireless Digital adóegységek 134 dB-es bemeneti dinamika-tartománnyal rendelkeznek, ami ötször nagyobb a szokásos 120 dB-nél. Ez azt jelenti, hogy a halk suttogástól kezdve a kb. 50 méteres magasságban elhaladó sugárhajtású repülőgép hangjáig, mindent képesek rögzíteni – ezáltal teljes mértékben szükségtelenné válik az érzékenységállítás az adóegységen. A vevőegységet a legtöbb alkalmazáshoz igazodó erősítési értékre állították be, amely kívánságod szerint könnyedén módosítható. Egy új felhasználói kezelőfelület még inkább megkönnyíti ezt – a menürendszer nem bonyolult, minden egy pillanat alatt elérhető.

(3) Nincs szükség frekvenciaszámításra – és nagyobb a mozgástér
Manapság az színpadon egyre zsúfoltabb az RF-környezet – az Evolution Wireless Digital (EW-D) azonban jól veszi ezt az akadályt és segít Téged a helyzet megoldásában. Az alkalmazás a környezet pásztázását követően rátalál a szabad frekvenciákra. És mivel az EW-D a Sennheiser népszerű Digital 6000-es és 9000-es vezeték nélküli rendszere által is használt technológiát alkalmazza, nem kell a keresztmodulációs termékek kockázatával számolni. Ezáltal egyrészt több hely áll rendelkezésre egy-egy frekvenciaablakban, másrészt az alkalmazás egyszerűen, mindenféle frekvenciaszámítás nélkül, 600 kHz-es intervallumokkal állíthatja be a vezeték nélküli kapcsolatokat. Így több frekvencia beillesztésére van lehetőség, mint a normál mikrofonrendszerek esetén.

A fejlettebb Sennheiser rendszerekből vett technológiának köszönhetően a frekvenciaszámítás már a múlté. Csak engedd, hogy az alkalmazás a helyiség pásztázásával megtalálja a szabad frekvenciákat és 600 kHz-es intervallumokkal beállítsa azokat.

(4) Minden tekintetben kivételes műszaki jellemzők
Az EW-D 1,9 ms-os késleltetéssel, és a BA 70 tölthető akkupakknak köszönhetően akár 12 órás üzemidővel rendelkezik. Ez a beállás kezdetétől a show végéig, sőt még azon túl is kitart. Az 56 MHz-es sávszélességnek és a sávonként akár 90 csatornának köszönhetően, még a legzsúfoltabb RF-környezetben is könnyen találsz szabad helyet.

(5) Fantasztikus hangzás
Digitális rendszer lévén az EW-D nem alkalmaz tömörítést. Így az ezzel járó zajküszöbbel és mesterséges termékekkel sem kell számolni – a rendszer úgy szól, mintha vezetékes lenne.

(6) Professzionális kiegészítők teljes tárháza
Az újonnan tervezett antennáktól kezdve, az antenna-elosztókon és -erősítőkön át, a töltőszettekig – mindent megtalálsz, ami a rendszerbővítéshez és a nagyobb, többcsatornás összeállítások kezeléséhez szükséges, akár személyesen adott, akár élőben közvetített online műsorról van szó.

Az ADP UHF külső antenna a szélterhelés csökkentése érdekében kivágásokkal rendelkezik

Jó hír az énekesek számára: az EW-D kézimikrofonok bármely Sennheiser vagy Neumann vezeték nélküli kapszulával szerelhetők. Ezek közé tartozik a Neumann KK 205 és KK 204, az új Sennheiser MM 435 és MM 445, valamint a Digital 9000 kapszula – elsőként ezen az árszinten.

Tökéletes megoldás bármely színpadi vagy streaming forgatókönyv esetén

„Pályád elején járó énekes/dalszerző vagy és saját mikrofonrendszert szeretnél használni? Vagy egy olyan zenekar hangtechnikusa vagy, amely rack-be épített mikrofon-/fülmonitor-rendszert és keverőt használ, és a kezelést egy keverőalkalmazáson keresztül oldja meg? Az Evolution Wireless Digital a fenti forgatókönyvek mindegyikéhez tökéletes megoldást kínál, akár személyes, akár élőben közvetített online koncertet tervezel” – összegezte Oliver Schmitz.

Az Evolution Wireless Digital jelenleg a következő változatokban érhető el: kézimikrofonos, hangszeres, lavalier mikrofonos, fejmikrofonos, kombó és alapszett.