Az audio specialista Sennheiser új TeamConnect konferenciarendszerét telepítették a Williams-istálló díjnyertes konferenciaközpontjában, amely a Williams Forma-1-es csapatának otthonában, az oxfordshire-i Grove városában található.
A Központot 2002-ben alakították át a csapat a főhadiszállásából annak Le Mans-i projektjéhez, így az most modern és kreatív környezetet kínál a csapat saját tevékenységeihez, valamint vendégül látja a csúcsminőségű környezetet kereső cégek rendezvényeit és konferenciáit is.
A Központ a versenynapok mindegyikén egy-egy egyedülálló rendezvénynek ad helyet, ahol a Williams-istálló pilótái és a csapathoz tartozó magasabb rangú személyek beszélgetnek a VIP közönséggel. Ebben a precíz időbeosztást igénylő és stresszel terhelt környezetben a Williams olyan technológiát kívánt alkalmazni, amely minden egyes alkalommal problémamentesen képes közvetíteni a pilóták előadókhoz és közönséghez intézett szavait.
Phil Cummings projektvezető bemutatóját, majd Nick Pemberton piacfejlesztési vezető és TeamConnect nagykövet további tájékoztatását követően a Sennheiser UK csapat rögtön megvalósította a Williams Konferenciaközpont által igényelt hangtechnikai rendszert, amely verhetetlen gyorsasággal és megbízhatósággal képes közreműködni abban, hogy a vendégek betekintést nyerjenek az autóversenyzés világába.
„A Williams igazi kihívás elé állított minket“ – mondja Nick. „Azon túl, hogy egy olyan távkonferencia-rendszert kellett biztosítanunk, amely a versenynapokon lehetővé teszi a pilóták számára a bejelentkezést, arról is gondoskodnunk kellett, hogy ez a megoldás egy olyan nagyméretű előadótérbe is illeszkedjen, amely már rendelkezik egy több Sennheiser G3 rádiómikrofont tartalmazó rendszerrel. Az új rendszernek ráadásul különféle egyéb kommunikációs módokkal is működnie kellett, a mobiltelefonokat és a videokonferenciákat is beleértve.”
Ez a 150 fős előadások támogatására képes Sennheiser megoldás olyan inkluzív élményt nyújt, amelyben a közönség tagjai közvetlenül szólhatnak a pilótákhoz és az előadókhoz, miközben a TeamConnect a gerjedésgátlásnak és a visszhangkioltásnak köszönhetően maximálisan tiszta hangzást és precíz beszédérthetőséget biztosít.
„A Williams Központ előadótermében telepített Sennheiser TeamConnect rendszer kiválóan működik együtt a korábban telepített rendszerrel, és az iPad-en keresztül történő vezérelhetőségnek köszönhetően egyszerűen kezelhető” – mondja Jonathan Tirrill, a Williams AV technikusa. „Az iPad alkalmazás segítségével gyorsan és hatékonyan tudok hívásokat kezdeményezni és fogadni, valamint programbeállításokat változtatni.”
A TeamConnect rendszer könnyen – egyszerű plug & play módszerrel – csatlakozott IP hálózatunkhoz, közvetlen és azonnali iPad vezérlővonalat hozva létre.
„Továbbá a TeamConnect lehetővé teszi számomra, hogy több forrást is csatlakoztassak a rendszerhez: például vezeték nélküli gomblyuk- és kézimikrofonjaimat, vagy a Team Centre Comboxon keresztül akár PC hangot is. A Combox USB-n keresztül tud csatlakozni, így további mikrofon bemenetek szabadulnak fel.”
„Mi a rendszert elsősorban a versenynapi eseményekhez használjuk, ahol a vendégek a verseny izgalmainak élvezete mellett a Williams vendégszeretetét is megtapasztalhatják. A nap egyik eseménye, amikor a versenyt megelőzően élő telefonkapcsolatot létesítünk pilótáink egyikével. Elengedhetetlenül fontos, hogy a hangzás tisztasága mind a pilóta, mind a közönség számára tökéletes legyen, mivel a pilóta versenyt megelőző pillanatai nagyon értékesek és a közönség is hallani szeretne minden egyes szót. A TeamConnect rendszernek köszönhetően ez minden egyes alkalommal hibátlanul valósul meg.”
„A Williams – Forma-1-es csapatként és fejlett műszaki részleggel rendelkező cégként – a verseny csúcspozíciójának megőrzéséhez csúcsminőségű technológiára támaszkodik” – teszi hozzá a Chris Murray, Williams F1 marketingvezetője. „Díjnyertes konferenciaközpontunk sem kivétel ez alól, és büszkék vagyunk magunkra, hogy az ügyfeleknek ideális helyszínt tudunk biztosítani üzleti ügyeik intézéséhez. A Sennheiser TeamConnect megoldásának köszönhetően ügyfeleinknek a legeslegújabb audio konferencia technológiát tudjuk ajánlani, amely problémamentesen integrálható és zavartalanul működik.”