Ha egy videónak rossz a hangminősége, az nemcsak zavaró, hanem annak tartalmára is rossz a fényt vet. Van azonban megoldás: a hangtechnikában jártas Sennheiser egy olyan új, kompakt mikrofont dobott piacra, melynek segítségével sokkal jobb hangzású videókat készíthetsz. Az MKE 200 mikrofont DSLR vagy tükör nélküli kamerán kívül okostelefonnal is használhatod. Az MKE 200 kezelése egyszerű: csak rögzítsd és csatlakoztasd, és már indulhat is a videófelvétel!

„Az MKE 200 alakjában egy olyan márkával tökéletesítheted a hangzást, melyben a profik is megbíznak” – mondta Tobias von Allwörden, a Sennheiser „audio-for-video” (videóhang) termékfelelőse. „A mikrofon használata hihetetlenül egyszerű és azonnal hatalmas hangzásbeli javulást fogsz tapasztalni ahhoz képest, amit a kamera vagy az okostelefon beépített mikrofonja nyújt.”

 

 

Amire a tökéletesebb hangzáshoz szükséged van

Mi az, ami annyival jobbá teszi az MKE 200 hangzását? Nézzük meg közelebbről! Itt található a mikrofon lelke, a kapszula. Az MKE 200 kapszulája irányított. Ennek köszönhetően a mikrofon automatikusan azt a hangot veszi élesen, ami abból az irányból érkezik, amit éppen filmezel. A felvételen a többi hang halkabban, elmosódottabban hallható. Ily módon a hang mindig fókuszban marad, a beszédhang pedig nagyobb jelenléttel fog bírni, amikor a kamerába beszélsz.

A kapszula rugalmas felfüggesztést kapott, ami azt jelenti, hogy a kamera vagy az okostelefon kezeléséből eredő zajok nem kerülnek továbbításra a mikrofon felé.

Szélzaj? Mi az a szélzaj?

Ha rendszeresen készítesz kameráddal vagy okostelefonoddal kültéri felvételeket, tapasztalhattad, mennyire zavaró tud lenni a szélzaj, amely látszólag folyamatosan és mindenhol jelen van! A mikrofon védelmét ellátó szőrös szélfogónak köszönhetően azonban az MKE 200 tiszta és eleven hangzást kölcsönöz felvételednek. Beltéri felvételkészítéskor a mikrofon speciálisan kialakított háza elegendő szélzaj elleni védelmet biztosít.

Kompakt megoldás…

Az MKE 200 akkuk nélkül működik, könnyű, és a legtöbb mikrofonnal ellentétben a kezelési zaj elleni rugalmas felfüggesztés a házon belül (és nem kívül) kapott helyet. Nincs hát, ami letörjön, vagy útban legyen esetleg kibillentse a felfüggesztést az egyensúlyából!

…segítőkész társakkal

Az MKE 200 tartozékai: egy szőrös szélfogó, két záródó csatlakozókábel DSLR vagy tükör nélküli kamerákhoz (3,5 mm-es TRS, kábel), illetve okostelefonokhoz (3,5 mm-es TRRS kábel), plusz egy húzózsinóros tasak a tároláshoz.