Weboldalunk megújult 

A New Era #KIKAPCS nevű rendezvénye egy olyan különleges nyárzáró esemény volt szeptemberben, ahol a népszerű videósok közvetlen, családias hangulatban találkozhattak közönségükkel és tölthettek el egy egész napot a közös programok során. A rendezvény helyszínét a budapesti Aquaworld biztosította, lehetőséget nyújtva amatőr strandfoci bajnokság, vizilabda és egyéb vizes játékok, versenyek lebonyolítására, melyeket a szervezők végig közvetítettek. A programok között kiemelt jelentősége volt a délutáni pódiumbeszélgetéseknek is, amikor egyszerre több videós is beszélgetett a színpadon. Mindezek megvalósulásához elengedhetetlen fetlétel volt a megfelelő hangosítás biztosítása, kültéren és beltéren egyaránt, a lehető legmobilabb és legegyszerűbben installálható eszközzel, amely a Sennheiser LSP 500 PRO volt.
A Sennheiser LSP 500 PRO rendszer bemutatása
Ez az innovatív, vezeték nélküli hangfal lehetővé teszi, hogy a PA rendszert bármely esemény alkalmával szinte pillanatok alatt össze lehessen állítani. Az időigényes kábelezést kiküszöbölő vezeték nélküli LSP 500 PRO rendszeren túl ezt egy Sennheiser alkalmazás is segíti, melynek használatával egyszerre 20 hangfal távvezérelhető.
Egy-egy Sennheiser LSP 500 PRO hangfal vezeték nélküli mikrofonok használata esetén max. 3 db vevőegység jeleit tudja fogadni, valamint minden egyes hangfal rendelkezik egy kombinált aljzattal (6,3 mm-es jack dugó + XLR-3 csatlakozó), vezetékes mikrofonnal való használathoz. Ez az igen sokoldalú hangfal ráadásul egy USB csatlakozóval, egy Bluetooth interfésszel, valamint egy AUX be- és kimenettel is rendelkezik. Ha egynél több hangfalat használ, a hangfalak egyike elsődleges (master) hangfalként nevezhető ki, mely a többi alárendelt (slave) hangfalhoz vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kapcsolódik.

Minden egyes LSP 500 PRO rendelkezik egy beépített zenei lejátszóval, mely lehetővé teszi az USB csatlakozón vagy Bluetooth interfészen keresztül kapcsolódó külső eszközön tárolt zenei anyagok közvetlen lejátszását. A zenei lejátszó egy kényelmes felvételkészítési funkciót is kínál, melynek köszönhetően az audio bemeneti jelek közvetlenül egy USB eszközre rögzíthetők. 
Az LSP 500 PRO szállítását és használatát több kiegészítő termék teszi még kényelmesebbé, így például a eső elleni huzat, vagy a gurulós hordozótáska.
A teljes PA rendszer vezérlése az LSP 500 PRO alkalmazáson keresztül történik, mely tulajdonképpen egy keverőpult funkcióját látja el. Nem számít, hogy hangerő szabályzásról, vagy az EQ, illetve a késleltetés funkció használatáról van szó – a Sennheiser alkalmazáson keresztül a hangzással kapcsolatos összes beállítás egyszerűen elvégezhető. Különféle konfigurációk állíthatók be az egyes hangfalakra, vagy hangfalcsoportokra, valamint a hozzájuk csatlakoztatott audio forrásokra vonatkozóan. 
A vezeték nélküli Sennheiser hangfal két újratölthető akkumulátornak ad helyet, de egyszerre csak egyiküket használja áramforrásként. Ez megbízható működést, és akár hét órás üzemidőt is biztosít az LSP 500 PRO számára. Az alternatív akku használata azt is lehetővé teszi, hogy az éppen nem használt akkumulátort a hangfal használata közben is ki lehessen venni újratöltés céljából. A Sennheiser alkalmazás folyamatosan kijelzi a hangfal két akkujának aktuális töltöttségi szintjét, így a hangmérnök az áramellátást illetően bármikor pontos információt kaphat. Amikor az elem töltöttségi szintje kritikusan alacsonnyá válik, azonnal megjelenik egy figyelmeztetés.  
Az LSP 500 PRO kompatibilis a Sennheiser vezeték nélküli evolution 100-as, 300-as és 500-as sorozatával. A hangfal por elleni huzattal kerül forgalomba; kiegészítőként fehér huzat, párnázott hordtáska és gurulós hordtáska is kapható hozzá, a biztonságos szállítás érdekében.
A rendezvény fő helyszíne a színpad, mely a pódiumbeszélgetéseknek adott helyet.
A különleges helyszín kihívások elé is állította az LSP 500 rendszerét, de a meleg, magas páratartalom és az erős háttérzaj ellenére is kitűnő hangzást biztosított a résztvevőknek.
Faragó Krisztián a Penta Media Group project maganere részletesen beszámolt az LSP 500 PRO-val kapcsolatos tapasztalataikról:
“A Penta Media Group és az Aquaworld közös rendezésű #kikapcs nevet viselő rendezvényére egy meglehetősen komplex feladatra szerettünk volna hangosítási megoldást. A helyszínből és a rendezvény jellegéből adódóan egy mozgós, sokrétű napnak néztünk elébe, ahol nem csak a látogatóknak de magának a technikának és a szervezőknek is mobilisnak kellett lenniük, felvéve az esemény ritmusát, teljesítve az elvárásokat.
Előzetes elvárások a hangosítással kapcsolatosan azok voltak, hogy a hangrendszer képes legyen mindenféle körülmények között működni legyen az enyhe eső, hideg vagy párás nedves meleg hiszen az Aquapark külső és belső helyszínein is használni kívántuk az eszközt. Mindezt még bonyolította, hogy az eszköznek mobilisnak is kellett lennie, mivel a műsorok egymásra épültek, néhol átfedéssel, így előfordult, hogy egymás után két különböző területen kellett hirtelen hangosítást varázsolni percek alatt. Legyen az egy borongós strandfocis külső helyszín, felépített belső színpad vagy akár az extrém felépítésű és kihangosítást igénylő medencés rész a vízi versenyekre.
A második helyszínen, a strandfoci pályán az amatőr mérkőzések követítését tette lehetővé az LSP 500 PRO
A rendszer mobilitása és az általa elért szint hangosítás és megoldások terén minden előzetes elképzelésünket felülmúlta. Nem gondoltuk volna, hogy akár 10 perc leforgása alatt (A pontból a B pontba történő mozgatás + hangszóró felszerelés) bárhol képesek leszünk hangosítást generálni, az Aquapark területén belül.

Hang minősége és ereje teljesen megfelelő volt még úgy is, hogy hatalmas tereket, zajokat kellett túlüvöltenie a rendszernek, amit egy vizi park generál általában. Technikai problémánk nem volt, a mikrofonok is meglepően sokáig bírták töltés nélkül és rendkívül pozitív volt, hogy magához a rendszerhez se kell külső áramforrás hanem képes saját akkumulátorról is működni, ami a külső helyszínen igencsak életmentő volt.
Egészen biztosak vagyunk abban, hogy következő alkalommal, amikor rendezvényen mobil hangosításra lesz szükségünk a Sennheiser LSP 500-as megoldását fogjuk használni, mivel nem szorít minket keretek közé, nem vagyunk megkötve a kihangosítás által és szabadon szárnyalhat a fantáziánk, ami a rendezvényes szakmában alapvető szükséglet.”
A harmadik helyszínen a vizilabda mérkőzések folytak, melyek egy rövid szünet után el is kezdődtek.
Elvárás volt, hogy a medence környezetében mindenki figyelemmel követhesse a játékot, Faragó Krisztián folyamatosan közvetítette az eseményeket.
A vezeték nélküli rendszert, mivel kábelezésre nem volt szükség, könnyen el lehetett helyezni a medence melletti építményeken, így a lehető legoptimálisabban irányítani a hangfalakat az adott térben.
A több mint 10 órán át tartó esemény végén már volt arra mód, hogy a színpad mellől kényelmesen áramhoz is jusson a rendszer, amelyet egyébként 7 óra töltés nélküli üzemidőre terveztek.