A Forma 1 Kínai Nagydíj (Shanghai Grand Prix) versenynapja: az izgalom fokozódik. Az autók hihetetlen látványánál csak az lenyűgözőbb, ahogy a felbőgő motorok intenzív hangja betölti a levegőt. Ez a hangzás, a látvány és a szenvedély találkozása. Ez az egyedülálló fúzió köszön vissza abban is, hogy az Infiniti Red Bull Racing és a Sennheiser egyesíti erőit a 2013-as versenyszerzonra. Az audio specialista megkapta az első Hivatalos audio beszállító nevet, mivel ő szállítja a professzionális audio eszközöket az eligazításokhoz, a pilótákkal készített interjúkhoz és az exkluzív Paddock Club DJ-standjának hangosításához. Az együttműködés a Shanghaiban megrendezett Kínai Nagydíjon kezdődött a kínai szupersztár DJ, Jamaster A speciális DJ szettjével és egy exkluzív kiadású Sennheiser MOMENTUM fejhallgató megalkotásával.

A Forma 1 világbajnokság csapatok közötti versenyét három éve uraló Infiniti Red Bull Racing csapat a győzelemhez szükséges autó mellett olyan ütős pilótákkal is rendelkezik, mint amilyen Sebastian Vettel és Mark Webber párosa. Innováció, precíz technikai megoldások, kiválóság iránti szenvedély és győzni akarás – ezek a tulajdonságok jellemzik az Infiniti Red Bull Racing csapatot. És igaz ez a Sennheiserre is, aki 65 éve tartja vezető pozícióját a kiváló hangminőség területén.

Miközben az Infiniti Red Bull Racing csapat sorra nyeri a futamokat, a Sennheiser – a Racing csapat leges legelső Hivatalos audio beszállítójaként prémium minőségű hangzásról gondoskodik a backstage-ben. Sennheiser audio eszközöket használ a csapatfőnök, Christian Horner is a csapateligazítások során. Eközben a Sennheiser a Paddock Clubban készített pilótainterjúkon használt vezeték nélküli 2000-es mikrofonokkal a rajongóknak is segít, hogy közelebb kerülhessenek az eseményekhez.

A Forma 1 világában mindennél fontosabb a nagyszerű kezdés: A Sennheiser és az Infiniti Red Bull az új együttműködést stílusosan a Shanghajban április 11-14. között megrendezett Kínai Nagydíjon jelentette be. A Sennheiser a nézősereget egy speciális DJ szett segítségével lelkesítette, melyet a verseny helyszínének bejáratánál a kínai szupersztár, Jamaster A kezelt. Később a party exkluzívabbra váltott, mivel Jamaster A a nagynevű Paddock Club Sennheiser által hangosított DJ standjáról szórakoztatta groove-jaival a VIP backstage-ben tartózkodókat. A május 12-én Barcelonában kezdődő Európai versenyeken az Infiniti Red Bull Racing csapat különleges vendégei a Sennheiser vezeték nélküli mikrofonrendszerrel felszerelt Red Bull „energiaállomásokon” professzionális hangzást élvezhetnek.

momentum_infiniti_red_bull_racing_6.jpgA cégek a versenyszezonban számos izgalmas projekten dolgoznak együtt, amelyek még messzebbre viszik az Infiniti Red Bull Racing csapat hangját. Az első feljesztés, amit bejelentettek, az a Sennheiser nagyrabecsült MOMENTUM fejhallgatójának külön az Infiniti Red Bull Racing csapat számára készített változata, mely a Forma 1-es csapat színeit és logóját viseli. A MOMENTUM fejhallgató – a Sennheiser Style választékának egyik darabjaként és audio specialista nagyteljesítményű audio eszközök területén szerzett sokéves tapasztalatára építve – a kiváló minőségű, luxus alapanyagokat hihetetlen hangminőséggel ötvözi. Ebből a számozott példányszámú kiadásból a csapattagok és annak kiemelten fontos vendégei kapnak egy-egy példányt. A kijelölt versenyeken a Paddock Clubban a MOMENTUM mellett a Sennheiser egyéb zászlóshajós termékei, például a HD 800, a HD 700 és az IE 800 fejhallgató, valamint a 9000-es vezeték nélküli mikrofonsorozat is bemutatásra kerülnek majd.

„A Sennheiser már eddig is megszokta, hogy kiválóság iránti elkötelezettsége és innovítav műszaki megoldásai révén bajnoki teljesítményt nyújtson. Az Infiniti Red Bull Racing csapattal való együttműködés igazi megtiszteltetés és nagyszerűen tükrözi a Sennheiser jelenlegi gondolkodását” – mondta Paul Whiting, a Sennheiser globális értékesítési igazgatója. „A Sennheiser új MOMENTUM fejhallgatója – a Forma 1-hez hasonlóan – a divatos stílust a kiemelkedő teljesítmény iránti elszántsággal ötvözi. Ez a fejhallgató ugyanazt az egyértelmű célt képviseli, amely az Infiniti Red Bull Racing-hez hasonló bajnokcsapatokat is jellemzi” – magyarázta Peter Callan, a Sennheiser szórakoztatóelektronikai részlegének elnöke. A Sennheiserrel való kapcsolatot jellemezve Christian Horner, az Infiniti Red Bull Racing csapatfőnöke a következőket mondta: „Innováció, szenvedély és teljesítmény – ez jellemzi minden megmozdulásunkat. A Sennheiser ugyanezen értékek iránti elkötelezettsége segítette a hangzástudomány fejlődést 65 éven keresztül, és az audio specialista továbbra is a határokat feszegeti. Ezért örülünk annyira, hogy velük dolgozhatunk.”

(Képaláírás)

Infiniti Red Bull Racing Team.jpg: Az Infiniti Red Bull Racing csapat tagjai a kifejezetten a számukra készített MOMENTUM fejhallgatókkal.

MOMENTUM_Infiniti Red Bull Racing.jpg: MOMENTUM fejhallgatójának külön az Infiniti Red Bull Racing csapat számára készített változata a Forma 1-es csapat színeit és logóját viseli.