Legyél akár egy helyszíni riportokhoz egyszerű audio megoldást kereső újságíró, vagy egy beszélgetést rögzíteni kívánó előadó, vagy egy szülő, aki felvételt szeretne készíteni verset szavaló gyermekéről – a Sennheiser és az Apogee új digitális csíptetős mikrofonja segít a hang professzionális rögzítésében.

A ClipMic Digital és az MKE 2 Digital az Apogee A/D átalakítás terén szerzett szakértelmét a Sennheiser mikrofontervezési tudásával ötvözi, hogy a felhasználók optimális hangminőséget kölcsönözhessenek felvételeiknek. Mindkét – kifejezetten iOS eszközökhöz tervezett – mikrofon modell rendelkezik egy Lightning csatlakozóval, melyen keresztül közvetlenül iPhone®, iPad® vagy iPod® Touch készülékhez csatlakoztatható, rendkívül könnyen hordozható megoldást kínálva a kiváló minőségű beszédrögzítéshez.

„Büszkén mutatjuk be az első digitális csíptetős mikrofont, melyet úgy terveztünk, hogy közvetlenül iPhone készülékedhez csatlakoztathasd” – mondta Betty Bennett, az Apogee Electronics társalapítója és vezérigazgatója. „Csak csíptesd fel a mikrofont, csatlakoztasd azt az iPhone Lightning portjához és már el is kezdheted a felvételt. Az Apogee díjnyertes előerősítője és A/D átalakítási technológiája a Sennheiser első osztályú csíptetős mikrofonjaival párosítva a mobileszközökkel készíthető legkiválóbb minőségű hangfelvételt eredményezi.”

Wolfgang Fraissinet, a Sennheiser hangfelvétel-készítési részlegének igazgatója, hozzáteszi: „Azáltal, hogy egy kiváló minőségű mikrofonnal közvetlenül a forrásnál tudjuk rögzíteni a hangot, új távlatok nyílnak videóid előtt. A beszédérthetőség elképesztő mértékben javul – és a beszélő mozgása közben is megtartja minőségét. Mivel a mobileszközt egy professzionálisan átalakított digitális jellel tápláljuk, a lehető legjobb hangminőséget kapjuk.”

ClipMic Digital

Digitális átalakítás és mikrofon-előerősítő az Apogee-tól

Az analóg csíptetős mikrofonok a jel rögzítéséhez mikrofon-előerősítő és audio interfész használatát igénylik. Bár az összes iOS eszköz rendelkezik beépített analóg bemenettel és mikrofon-előerősítővel, ezeket nem professzionális hangfelvétel-készítésre, hanem telefonhívásokra optimalizálták. A ClipMic Digital és MKE 2 Digital mikrofonok mindegyikébe beépítették az Apogee díjnyertes mikrofon előerősítőjét és A/D konverter áramkörét. Ez a különleges áramkör maximális erősítést biztosít, minimális zaj mellett. Az A/D konverter akár 24 bit/96 kHz-es felbontást is lehetővé tesz.

Egyszerű monitorozás

Mivel a Sennheiser/Apogee digitális csíptetős mikrofonok közvetlenül az iOS® eszközön található Lightning adapterhez csatlakoznak, a fejhallgató aljzat az éppen rögzített hang monitorozásához használható.

Az Apogee MetaRecorder alkalmazása

Az Apogee MetaRecorder – mint a ClipMic Digital és az MKE 2 Digital mikrofonok tökéletes kiegészítője – az iPhone, iPad és iPod Touch készülékekhez tervezett első hangrögzítő alkalmazásként bármely helyszíni felvétel-készítési forgatókönyv esetén intuitív, többmódú felvételkészítést, címkézést és fájlrendezést kínál. A MetaRecorder 24 bit/96 kHz-es felvétel-készítési minőséget biztosít, valamint lehetővé teszi a mikrofon bementi szint és a felvétel-készítési programok szoftveres vezérlését.
MKE 2 Digital

Alakítsd át a Final Cut Pro X munkafolyamatokat

Alkalmazz metaadat címkéket – pl. kulcsszavak, kedvencek, jelölők stb. – a helyszíni felvételkészítés során, majd töltsd fel a rögzített audio és Final Cut Pro XML fájlokat a Dropboxba közvetlenül a MetaRecorder alkalmazásból. Ha Mac gépen importálsz anyagokat a Final Cut Pro alkalmazásba, a rögzített metaadat nagyban megkönnyíti a média anyagok rendezését és elemzését, lényegesen meggyorsítva az utógyártás folyamatát.

Vezérlés Apple Watch-csal

A MetaRecorder alapfunkciói – felvételkészítés indítása/megállítása, hozzáadás a kedvencekhez, jelölő hozzáadása vagy mikrofon bemeneti szint beállítása – Apple Watch-ról is kezelhetők.A MetaRecorder ingyenes változata az Apple App Store platformról közvetlenül letölthető. A felhasználók max. 60 mp-nyi folyamatos felvételt tudnak készíteni, amíg a teljes verzió zárolását fel nem oldják – akár egy kompatibilis Apogee vagy Sennheiser audio interfész csatlakoztatásával vagy a teljes körű alkalmazás megvásárlásával.

Lépj egy szinttel feljebb a tökéletesen profi MKE 2 Digital használatával

Az MKE 2 Digital tervezésénél egy olyan szakember szempontjait vették figyelembe, aki egy helyszíni felvétel alkalmával szeretne beszédet rögzíteni, és tökéletes audio teljesítményt kíván elérni: széles, természetes frekvenciamenet, kiterjesztett dinamika-tartomány és kitűnő tranziens átvitel.A csomag lelke az ipari szabványként ismert MKE 2. Ez a magas maximális hangnyomásszinttel és kiváló jel-zaj viszonnyal rendelkező csíptetős mikrofon a Sennheiser esernyő-membránjával (Umbrella Diaphragm™) rendelkezik. Ebben a már bizonyított konstrukcióban egy akusztikusan inaktív membránt feszítenek az aktív akusztikus membránra, megakadályozva, hogy nedvesség jusson a nagyteljesítményű kapszulába, melynek köszönhetően egy évekig megbízható szolgálatot teljesítő megoldás jön létre.

Univerzális audio megoldás videofelvételekhez

„Az Apogee/Sennheiser digitális lavalier mikrofonok az alkalmazások széles köréhez használhatók” – magyarázza Wolfgang Fraissinet. „Csupán hangrögzítéshez is használhatjuk őket, pl. audio podcastok készítéséhez, szemináriumok és előadások rögzítéséhez vagy egyfajta modern diktafonként. Ezek az eszközök a videók számára is nagyszerű hangzást kölcsönöznek, legyen az a YouTube-ra feltöltendő, illetve tudósítás vagy elektronikai hírgyűjtés (ENG) céljából rögzített anyag. És végül, de nem utolsó sorban azok számára, akik külön hangsávot szeretnének rögzíteni videóikhoz (pl. pályakezdő filmkészítők vagy riporterek) a mikrofonok a videók hangjának rögzítéséhez is használhatók.”A ClipMic Digital május közepétől lesz kapható, míg professzionális megfelelője, az MKE 2 Digital egy hónappal később kerül forgalomba.Az Apple, az iOS®, az iPad®, az iPhone®, az iPod® és a Final Cut Pro®az Apple Inc. bejegyzett védjegye