Weboldalunk megújult 

 

Mindegy, hogy a felhasználó melyik sorozatot választja, minden egyes rendszer gyorsan és egyszerűen összeállítható és zavarmentes adást/vételt biztosít: a jeladók és a vevőkészülékek egy infravörös interfészen keresztül szin­kronizálhatók, a frekvenciakezelési funkció segítségével több kompatibilis frekvencia ér­hető el, és most mindegyik harmadik-generációs sorozat 42 MHz-es kapcsolási frekvenciával bír. “Eredményképpen több — az új generáció esetében akár 1.680 — kapcsolható frekvencia és magasabb érzékenység optimális elegyét kaptuk,” magyarázta Martin Fischer, a Sennheiser zeneiparra fókuszáló, vezeték nélküli szegmensért felelős termékmenedzsere.

 


“Tudja, hogy képes rá”

Az evolution vezeték nélküli modellek tökéletes partnerek a színpadon, valamint a prezentációk és a riportkészítések alkalmával. “Megbízható, tökéletesen professzionális rendszerek, melyek gyakorlatilag bármit lehetővé tesznek — így jellemezném az új generációt,” mondta Martin Fischer. “Kategóriájukon belül az evolution vezeték nélküli G3 rendszerek rendelkeznek a legszélesebb körű teljesítménybeli adottságokkal.”

 

A felhasználók masszív fémházba csomagolt, megbízható technológiára támaszkodhatnak — és még kiválóbb evolution hangzást élvezhetnek. A rendszer hangtartományának alsó határa mostantól a 25 Hz-et is eléri, ami minden basszusgitáros arcára mosolyt varázsol. Az új sorozatok mindegyike rendelkezik Soundcheck funkcióval, ami korábban csak az 500-as sorozat kiváltsága volt. A Sennheiser a funkción további finomításokat is végzett. A Soundcheck funkció mostantól műsor közben is használható: a rendszer folyamatosan méri az audiofrekvenciás és térerősség szintet, úgy, hogy a vevőegység az AF esetében a maximális, míg az RF esetében a minimális értékeket rögzíti. Az 500 sorozat nagy népszerűségnek örvendő ekvalizere mostantól mindegyik sorozatban megtalálható, így a magas-, illetve alacsony-frekvenciás tartomány az adott beszéd-/énekhangnak, illetve alkalmazásnak megfelelően szabályozható.

 

Új kezelőmenü és akkupakk megoldás

A kezelőmenü most még inkább felhasználóbarát: az általános (“User Level”) és haladó (“Advanced Level”) szint elkülönítése azt jelenti, hogy a legfontosabb funkciók gyorsabban érhetők el. Míg az általános (User Level) menüszint a hangmérnökök mindennapi munkájához szükséges funkciókat tartalmazza (pl. frekvencia presetek és audio szint kiválasztása), a haladó (Advanced Level) menüszint a ritkábban végzendő, speciális programozás (pl. közvetlen frekvencia kiválasztás, gyári alapértelmezett beállítások visszaállítása, illetve – a 300-as és 500-as sorozat esetében – szinkronizáció és figyelmeztető jelzés beállítások) számára van fenntartva.

 

A hordozható jeladók és vevők áramellátásaa standard elemek használatán túl – a Sennheiser speciális újratölthető akkupakkjaival is megoldható. Ehhez a hordozható eszközök (a plug-on jeladó kivételével) külső töltőérintkezővel vannak ellátva. “Az újratölthető akkupakkok használata sohasem volt ennél kényelmesebb. Ez a megoldás nemcsak környezetbarát, de az üzemköltségeket is csökkenti,” tette hozzá Fischer. Az elemtöltési állapot megbízható módon, négy lépésben kerül kijelzésre.

 

Frekvenciakezelés PC-n keresztül

A 300-as és 500-as sorozat a kényelmes PC vezérléshez Ethernet interfésszel is rendelkezik. A rack-be szerelt eszközök egy standard Ethernet kapcsolón keresztül közvetlenül csatlakoztathatók a Sennheiser “Wireless Systems Manager” szoftverét futtató PC-hez. Ez a professzionális szoftver jelentősen megkönnyíti a monitoring munkát és az adatkezelést — ami igen nagy előnyt jelent, különösen több-csatornás alkalmazásoknál. A több-csatornás képesség további javítása érdekében a standard kimenő-teljesítmény mindkét sorozatban 30 mW-ról 10 mW-ra csökkenthető, melynek köszönhetően még több csatorna illeszthető egy adott frekvencia-tartományba.


g3-3_1.jpgAz 500-as sorozat akusztikai jellemzői is elsőrendűek: a kézi jeladók az evolution 900-as színpadi sorozatnál alkalmazott kapszulákkal vannak felszerelve, míg a csíptetős mikrofon a legendás MKE 2-Gold modell.

 

 

Néhány szó az evolution vezeték nélküli rendszerekről

A Sennheiser – az RF vezeték nélküli mikrofon rendszerek fejlesztésében szerzett több mint 50 éves tapasztalatnak köszönhetően – vezető szerepet tölt be a rádiómikrofon és több-csatornás technológia területén. A 2009-ben tízedik születésnapját ünneplő evolution vezeték nélküli rendszer a cég díjnyertes, RF vezeték nélküli adatátvitel területén szerzett szaktudásának legjavát kínálja – vonzó árakon. Világszerte több mint 1 millió felhasználó támaszkodik az evolution vezeték nélküli rendszerekre, melyek most a harmadik generáció bevezetésével ismét új standardokat állítanak.