Az audio specialista Sennheiser nem egy, hanem mindjárt két új konferenciarendszert is bemutatott az amszterdami ISE szakkiállításon. A TeamConnect rendszer bemutatása mellett a Sennheiser lerántotta a leplet a telefonos konferenciák zökkenőmentes lebonyolítására teljes körű megoldást nyújtó ADN-W rendszerről is, amely a sikeres ADN konferenciarendszer vezeték nélküli bővítménye.

„Az ADN-W a vezeték nélküli megoldások nyújtotta szabadsággal és rugalmassággal gazdagítja sikeres ADN konferencia-rendszerünket“ – magyarázta Jens Werner, a Sennheiser beépített rendszerekért felelős portfolió menedzsere. „Az automatikus, dinamikus frekvenciakezeléssel összekapcsolt, nagy vezeték nélküli spektrumnak köszönhetően az ADN-W ugyanazt a megbízható, zökkenőmentes működést nyújtja.“ Az ADN-W (Audio Distribution Network Wireless) digitális konferenciarendszer a megbízható vezeték nélküli átvitel biztosításához a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es frekvencia-tartományt is felhasználja.

ADN_W_D1_ME_36.jpgRugalmas és egyszerű kezelés

A rendszer a felhasználó részéről egyszerűen és egyértelműen kezelhető. És ez még nem minden: az ADN rendszer összes jelenlegi felhasználója számára az a legjobb hír, hogy az ADN-W egy olyan hibrid megoldás, amely a vezetékes és a vezeték nélküli rendszerelemek zökkenőmentes kombinálását teszi lehetővé. Ez azt jelenti, hogy a meglévő ADN rendszerek ADN-W komponensek hozzáadásával egyszerűen bővíthetők, melyet követően az összes tárgyalóegység közvetlenül vezérelhető egyazon központi egységről. A cserélhető újratölthető akkuk az ADN-W tárgyalóegységek számára minimum 20 órás üzemidőt garantálnak.
Egyidejűleg max. 150 vezeték nélküli tárgyalóegység használható. Az igények növekedésével gyorsan és könnyen bővíthető a rendszer további tárgyalóegységekkel, akár konferencia közben is. A rugalmas Ethernet interfész csúcsminőségű technológiát képvisel. Segítségével a konferenciarendszer intuitív módon, egy PC-ről vagy médiavezérlő rendszerről kezelhető.

Páratlan beszédérthetőség

„Mondanunk sem kell, hogy az ADN-W is optimális beszédtisztaságot biztosít“ – mondta Jens Werner. „A hab a tortán a legendás ME 36 szuper-kardioid mikrofon. Ez a Németországban gyártott puskamikrofon most – kifejezetten az ADN-W rendszerhez – hattyúnyakkal áll rendelkezésre, és a piacon páratlan hangminőséget garantál.“
A tiszta hangzás és a komfortos hallgatási élmény a teremben helyet foglaló résztvevők kényelmét szolgálja. A nemkívánatos hallgatók kizárása érdekében a Sennheiser ADN-W konferencia-rendszeren keresztül történő hangátvitel titkosított: 128 bites AES titkosítás nyújt biztonságos védelmet a rendszer lehallgatása ellen.

ADN_W_Flightcase.jpgFelhasználóbarát és rugalmas

A vezeték nélküli konferenciarendszer maximális felhasználóbarát volta a szállítás és az újratölthetőség terén is megmutatkozik. A könnyen kezelhető ADN-W konténer minden egyes rendszerelem számára saját, egymásra helyezhető modulokat kínál, valamint a tárgyalóegységek újratöltéséhez beépített egységeket is tartalmaz. A masszív töltő- és szállítókonténer egyedileg a rendszer méretéhez igazítható.
Ezen túlmenően a Sennheiser rendszeres szoftverfrissítéseket kínál, melyekkel folyamatosan tökéletesíti az ADN-W rendszert és naprakészen tartja annak csúcsminőségű technológiáját. „A vezeték nélküli rendszer számos funkciójának és gyors összeállíthatóságának köszönhetően az ADN-W nagyon hatékony és jövőbiztos megoldás“ – magyarázta Jens Werner. „És nem utolsósorban, az ADN-W is természetesen a megszokott modern és elegáns megjelenéssel kerül forgalomba.“
Az új Sennheiser ADN-W konferenciarendszert az amszterdami ISE szakkiállításon mutatták be először. A rendszer májustól lesz kapható.

Képaláírások:

ADN W_C1: Az ADN-W megbízható és zökkenőmentes működést kínál.

ADN_W_D1_ME 36: Az ADN-W delegált egység, a legendás ME 36 mikrofonnal.

ADN_W_Flightcase: Az ADN-W konténer maximális rugalmasságot garantál.