Kompromisszumokat nem ismerő teljesítmény, letisztult, minimál stílus és a legnemesebb, luxus minőségű alapanyagok: a Sennheiser sikeres MOMENTUM sorozatával újradefiniálta a fejhallgató fogalmát. Az audio specialista a 2015-ös CES szakkiállításon a MOMENTUM és a MOMENTUM On-Ear új generációjának bemutatásával „tovább álmodja az álmot”. A sorozat most először vezeték nélküli modelleket (MOMENTUM Wireless és MOMENTUM On-Ear Wireless) is tartalmaz, a kiváló hangzást biztosító aktív zajkioltással. Az új MOMENTUM modellek még kényelmesebben viselhetők, és az összehajtható fejpántnak köszönhetően könnyebben hordozhatók.
„A MOMENTUM fejhallgató jól példázza azon kompromisszumot nem ismerő, szenvedélyes törekvésünket, amely mindig tovább lendít és valami jobb létrehozására sarkall bennünket. Ezeket a fejhallgatókat azon emberek számára alkottuk, akik osztoznak ebben a szellemiségben, a legjobbat keresik és nem kötnek kompromisszumokat – minőségi hangzást, progresszív technológiát és kiváló alapanyagokat nyújtunk számukra egy tartós használatra szánt termék alakjában” – mondta Charles Cha, a Sennheiser Consumer Electronics termékmenedzsere. „A MOMENTUM egyetlen pillanatra sem áll meg – éppen ezért mutatjuk most be a MOMENTUM fejhallgatók második generációját, amely még nagyobb kényelmet és innovatív, új vezeték nélküli modelleket kínál.” Az audio specialista saját jelátalakítóival működő fejhallgatók a híres és sajátos MOMENTUM hangzást közvetítik – részletgazdagon és tisztán, enyhe basszuskiemeléssel.
Az összes új MOMENTUM modell fokozottan kényelmesen viselhető, és az összehajtható fejpántnak köszönhetően könnyebben hordozható.
Tökéletesített vezeték nélküli konstrukció és csúcsminőségű zajkioltás
Az új MOMENTUM Wireless és MOMENTUM On-Ear Wireless modell NFC technológiát tartalmaz, melynek segítségével az NFC-képes mobileszközökkel a párosítás könnyedén, „egyetlen érintéssel” elvégezhető, így gyorsan létrehozható az audio jeltovábbításhoz szükséges Bluetooth kapcsolat. Az apt-X® kodek gondoskodik róla, hogy amikor a fejhallgatót valamely Bluetooth® apt-X®-képes eszközhöz csatlakoztatod, a hangzás kiváló és változtatásoktól mentes legyen.
A vezeték nélküli (Wireless) verziók NoiseGard™ technológiát is tartalmaznak, amely az Active Noise Cancellation technológia egy tökéletesített változata. Ez a technológia négy mikrofon segítségével hatékonyan figyeli és blokkolja a környező zajokat, tökéletes hallgatási élményt biztosítva még a legzajosabb környezetben is. A hosszú élettartamú beépített akkuk 22 órányi szórakozásról gondoskodnak, így a vezeték nélküli MOMENTUM modellek tökéletes választást jelentenek az útközbeni kiváló minőségű zenehallgatáshoz.Luxusminőségű, első osztályú kényelem 

A stílusosság jegyében tervezett újgenerációs MOMENTUM és MOMENTUM Wireless fejhallgatók elegáns fekete és csontszín változatban kaphatók. Továbbá a Sennheiser az Apple iOS termékekhez optimalizált 2. generációs MOMENTUM modelleket klasszikus barna változatban is piacra dobja. A MOMENTUM On-Ear Wireless fekete és csont-, míg a vezetékes MOMENTUM On-Ear fekete, csont-, barna és ezüst színben kerül forgalomba.

A vezeték nélküli változatban alkalmazott NoiseGard™ egy aktív zajkioltó technológia, amely még zajos környezetben is tökéletes hallgatási élményt biztosít.

A sorozat újgenerációs MOMENTUM modelljeinek illeszkedése és kényelme még az előző modellek által felállított magas szintű mércét is túlszárnyalja. A fejpánt, amely finom módosításokon ment keresztül, továbbra is eredeti bőrrel (MOMENTUM), illetve Alcantara® (MOMENTUM On-Ear) anyaggal borított, csak most kerekebb profillal bír, ami még kényelmesebbé teszi a viselést. A kagylós MOMENTUM most nagyobb, párnázottabb fülrésszel bír, a még nagyobb kényelem érdekében. Az esztétikusan kialakított konstrukció tökéletes illeszkedést biztosít, így kiválóan csillapítja a külső zajt. Az új MOMENTUM On-Ear modellnél is alkalmazzák az előző modell fülpárnáinál használt Alcantara® anyagot. Ez a különleges luxus alapanyag a jacht- és autókárpitosok kedvelt alapanyaga, mivel a puhaság, a tartósság és a légáteresztő képesség egyedülálló kombinációját valósítja meg.

Az új, összehajtható fejpántnak köszönhetően az új MOMENTUM fejhallgatók a tartozékként mellékelt tartótokba helyezve még könnyebben szállíthatók. Ultraerős és könnyű, rozsdamentes csúszkák gondoskodnak róla, hogy az új modellek hűen megőrizzék a sorozat eredeti, letisztult megjelenését, miközben a fejhallgatók elég masszívak maradnak ahhoz, hogy egy életen át szolgáljanak eszközül az útközbeni zenehallgatáshoz.

Az új MOMENTUM modellek a zenelejátszás vezérléséhez és a telefonhívások kezeléséhez egy mikrofont is tartalmazó, kábelbe épített 3-gombos távvezérlővel is rendelkeznek. Az új modellek Apple iOS vagy Windows okoseszközökre és Android (pl. Samsung Galaxy) készülékekre optimalizált két dedikált változata 2015 januárjától kapható. A vezeték nélküli MOMENTUM modellek esetében a zenelejátszás és a telefonhívások közvetlenül a fejhallgatóról vezérelhetők. Ezek a modellek tartozékként töltőkábelt és repülőgépes adaptert is tartalmaznak.

Művészek egyedi MOMENTUMMAL

EKLIPS, a legendás beatbox előadó, Nik Novak és Di Mainstone akusztikai művész, valamint Imogen Heap, az innovatív zene úttörője – ők mindannyian rendelkeznek egyedi MOMENTUMMAL. A Sennheiser és a Spotify ilyen egyedülálló személyekkel együttműködve meséli el különféle inspiráló emberek történetét. Az audio specialista egy rendkívül sokszínű embercsoport figyelemmel kísérésével igyekszik többet megtudni a csoport tagjainak életéről és saját, egyedi MOMENTUMUKRÓL, amelyekben az a közös, hogy mindegyikre jellemző a hangzás iránti szenvedély, illetve valamilyen kapcsolatban van a hangzással. Nézd meg a közösségi video projektet és a MOMENTUMMAL rendelkező embereket a www.sennheiser-momentum.com weboldalon.