A Sennheiser a 2018-as IBC szakkiállításon betekintést enged a Digital 6000 vezeték nélküli mikrofonrendszerhez tervezett SK 6212 mini-zsebadó működésébe. A 2019 elejére várható mini-adóegység ideális megoldásként fog szolgálni minden olyan műsorszolgáltató, színház, musical vagy élőhangos produkció számára, amely a többi Digital 6000-es adóegységhez hasonlóan megbízható és spektrumhatékony átvitelt kínáló, mindamellett diszkrét megjelenésű, ultrakompakt és könnyű csomagot keres.

„A hangmérnökök alig várták már ennek a terméknek a megjelenését: az SK 6212 – miniatűr mérete ellenére – hatalmas hangzással bír, ami a Sennheiser saját fejlesztésű, Digital 6000 és Digital 9000 rendszerében használt audio kodekének köszönhető” – mondta Tom Vollmers, a professzionális audio termékek vezető termékmenedzsere. „Mi több: a nagyobb adóegységekhez hasonlóan ez is keresztmoduláció mentes és ennélfogva rendkívül spektrumhatékony, a frekvenciák egy négyzethálóban egyszerű módon elhelyezhetők.”

A diszkrét megjelenésű SK 6212 mini-adóegység ugyanazt a megbízható és keresztmoduláció mentes átvitelt kínálja, mint a többi Digital 6000 adóegység.

A kényelmesen lekerekített sarkakkal és szélekkel rendelkezőmini-zsebadó mérete kb. 63 x 47 x 20 mm, tömege pedig akkuval együtt kb. 112 g.

A mérnökök az OLED kijelző és a funkciógombok segítségével tökéletesen ellenőrzésük és irányításuk alatt tarthatják a mini-zsebadót. Ahogyan a Digital 6000 adóegységek, úgy az SK 6212 is szinkronizálható infravörös kapcsolaton keresztül, amivel idő és fáradság takarítható meg – különösen élő produkciók során. A rugalmas antenna lecsatolható és cserélhető. Különös gondot fordítottak az SK 6212 megfelelő nedvességállóságára is, ezért egy további belső vízzáró réteggel látták el.

A mini-adóegység áramellátásáról egy kivehető BA 62 lítium-polimer akku gondoskodik, lenyűgöző 12 órás maximális üzemidővel. Ez azt jelenti, hogy hosszabb produkciók esetén sem kell az akku lemerülésétől tartani. Még akkor sem, ha a zsebadókat már órákkal a show megkezdése előtt be kell adni az öltözőbe vagy a sminkszobába. A BA 62 akku a rack-be szerelhető L 6000 töltőben az új LM 6062 töltőmodul használatával kényelmesen tölthető.

 

Az SK 6212 a Digital 6000 család részeként nemcsak a 6000-es sorozat vevőegységeivel kompatibilis – az analóg/digitális EK 6042 kamera vevőegységeket is beleértve –, hanem Long Range (nagy hatótávolságú) üzemmódban a Digital 9000-es sorozat vevőegységeivel is. A mini-zsebadó 2019 elejétől lesz kapható.