A Sennheiser vezeték nélküli mikrofonjaihoz kínált kiegészítők köre most tovább bővül az MMD 42-1 dinamikus mikrofonfejjel, amely szeptember 15-től kapható. A gömbkarakterisztikájú kapszula jól ismert a népszerű MD 42 riportermikrofonból, illetve az AVX Combo Set részeként, de mostantól külön kiegészítő formájában is kapható, és a Sennheiser legtöbb vezeték nélküli rendszerével kompatibilis. Nagyszerű választás riportkészítési feladatokhoz, mivel a mikrofonfej rendkívül masszív, minimálisra csökkenti a szélzajt és a pop-zajt, valamint ideális pozicionálást tesz lehetővé.

Az MMD 42-1 egy kiváló minőségű, gömbkarakterisztikájú dinamikus mikrofonfej. Kialakítása – többek között egy különleges kétrétegű hálós kosár – minimálisra csökkenti a szélzajt, a pop-zajt és a kezelési zajt. Újságírói alkalmazásoknál a kapszula kiváló beszédtisztaságot és egyenletes szinteket biztosít, anélkül, hogy a felhasználónak a mikrofont közvetlenül az interjúalany felé kéne irányítania. „A stabil akusztikai jellemzőkről” a magas, 154 dB-es hangnyomásszint gondoskodik.

Az MMD 42-1 mikrofonfej a következő Sennheiser vezeték nélküli mikrofonsorozatokkal kompatibilis: AVX, D1, SpeechLine Digital Wireless, evolution wireless, 2000, 6000 és 9000.

Műszaki jellemzők

Jelátalakító típusa: dinamikus
Iránykarakterisztika: gömb
Frekvenciamenet: 40–18.000 Hz
Max. hangnyomásszint: 154 dB
Érzékenység: 1,8 mV/Pa +/ -2,5 dB