Keresés
bejegyzés típusa
  • Minden találat
  • Termékek
  • Bejegyzések
  • Oldalak
Bejegyzés

Teljesítmény nyújtotta adrenalin-fröccs: MOMENTUM Sport

A Sennheiser április 9-én mutatta be vadonatúj MOMENTUM Sport fülhallgatóját. Ez a sportolók és sportrajongók számára kifejlesztett fülhallgató a legmodernebb pulzus- és testhőmérséklet-érzékelőkkel bír, miközben páratlan hangminőséggel „doppingolja” felhasználóit.    „Több, mint három éve dolgozunk a...

Weboldalunk megújult 

A német mikrofonszakértő Neumann.Berlin bejelentette első olyan termékcsaládját, melyet kifejezetten a hangszerek közeli mikrofonozásához tervezett. Az új Miniature Clip Mic rendszer megalkotásakor a berlini mérnökök az elektret-technológiát és annak gyártási folyamatát is teljesen új szintre emelték.

Az új KK 14 kapszula minden eddiginél jobban képes megragadni a hang finom árnyalatait – az elektret-megoldásokra korábban jellemző gyártási tűréshatárok alkalmazása nélkül. A rendszer moduláris felépítése kiváló stabilitást és hosszú élettartamot biztosít az élőkoncerteken és színpadi előadásokon történő használat során. A rendszer kilencféle rögzítési lehetőséget kínál, melyek amellett, hogy segítenek az optimális hangzás elérésében, egyidejűleg védik is a hangszert. A Miniature Clip MiC rendszer 2022 tavaszától lesz elérhető. A rendszer a márkakereskedőknél és a nagyobb partnereknél már előrendelhető.

Stephan Mauer portfóliómenedzser szavaival: „Jó ideje elégedetlenek voltunk már az elektret megoldások által kínált hangzással. A technikusok és a művészek részéről is felmerült az igény a gazdagabb és nyitottabb hangzástér, valamint a precízebb alacsony- és középfrekvenciás tartomány iránt. Ugyanakkor végre olyan elektret mikrofonokat kívántunk megalkotni, amelyek állandó teljesítményt kínálnak, hogy a hangmérnököknek ne kell folyton a hangszintet és a frekvenciamenetet befolyásoló gyártási tűréshatárokkal foglalkozniuk.”

A Neumann fejlesztőmérnökei hat évet töltöttek a kapszulák és a megfelelő eredményeket biztosító gyártási folyamatok kutatásával. Mauer: „A befektetett munka meghozta gyümölcsét. Ez a kapszula egyetlen elődjéhez sem hasonlítható.” A minimális sajátzajnak és a rendkívül magas, 152 dB-es maximális hangszintnek köszönhetően a KK 14 mind az egészen halk, mind a meglehetősen hangos hangszerek esetében tökéletes megoldást kínál.

Emellett a Miniature Clip Mic egy moduláris és masszív felépítésű rendszer. A Neumann kézzel összeszerelt KK 14 kapszulái titánházban foglalnak helyet. Szükség esetén a kapszula könnyendén kicsavarható a hattyúnyak csatlakozójából. Az összes többi alkatrész is könnyen cserélhető. A Neumann nem egyetlen szezonra, hanem több évtizedes használatra tervezte a rendszert. Ezért nem meglepő, hogy a piaci összehasonlítás alapján ez a mikrofonrendszer kiváló ár-érték arányt képvisel.

A rendszer kilencféle lehetőséget kínál a rézfúvós és vonós hangszerekre, valamint a zongorára, dobokra és ütőhangszerekre történő megbízható rögzítésre. „A helyszíni tesztelések során gyorsan kiderült, hogy a felhasználók egyik közös vágya, hogy képesek legyenek a mikrofont megbízhatóan és biztonságosan rögzíteni és pozícionálni. Emellett azt is mindenképpen el kívánták kerülni, hogy hangszereik felülete bármiképpen sérüljön. Erre válaszul egy önszabályozó, rugós rendszert dolgoztunk ki, az egyes alkalmazási területekhez igazodó rögzítési módok biztosításával.

A Neumann vezérigazgatója, Ralf Oehl szerint az új rendszer egy új korszak kezdetét jelenti: „Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült újradefiniálnunk az elektret kapszulákban rejlő lehetőségeket. Ez az első alkalom, hogy a kapszulák a műszaki kihívást jelentő helyzetekben nem csupán egy-egy kompromisszumos megoldást kínálnak. Ezzel a termékkel új mércét állítottunk a valóban természetes, neutrális és valósághű hangzás terén – mely még a nagyobb műszaki kihívást jelentő, problémás akusztikai körülmények között is megbízhatóan működik.”

Az új mikrofonrendszer jellemzően a következő felhasználók érdeklődésére tarthat számot: szimfonikus zenekarok, színházak, zenei produkciók, koncerttermek, big band-ek, rézfúvósok és dobosok. A különféle csatlakozókábeleknek (3,5 mm-es jack, Lemo, MicroDot és 4-pólusú mini XLR csatlakozós) köszönhetően a kapszula kompatibilis az összes szabványos vezeték nélküli rendszer zsebadóival. A szett a következőket tartalmazza: kapszula, hattyúnyak, csatlakozókábel, rögzítőrendszer, XLR adapter és szélfogó.

Alkalmazásfotók:
A Berlini Állami Operaház (Staatsoper Unter den Linden) szíves támogatásával

Tovább a gyártói oldalra.