A stúdiómikrofonok eredeti forrása

A cég története során bemutatott termékek közül számos modell vált a professzionális hangtechnika mérföldkövévé. Nem véletlen, hogy felszerelésük felsorolásakor a hangstúdiók szinte mindig a Neumann mikrofonokat helyezik a lista élére – ez méltán jelzi a termékek rendkívül professzionális működésének elismertségét.

Az U 47 (1949) – egy legendás Neumann mikrofon

A Neumann Berlin több évtizedes sikerének alapja, hogy termékeit megalkuvást nem ismerő, minőségorientált megközelítéssel fejleszti és gyártja. Azon ritka esetekben, amikor mégis szervizelésre lenne szükség, a cég a második világháború óta gyártott összes mikrofonjának javítását vállalja és elvégzi, nagyrészt az eredeti alkatrészek felhasználásával. Ez egy olyan kötelezettségvállalás, amit nehéz túlszárnyalni.

A legkiválóbb hangminőség

Mindez biztonságot ad a vevőnek, hogy egy olyan felülmúlhatatlan hangminőségű, megbízható és értékálló termék birtokába jut, amely jellemzően a hangmérnökök több generációját is kiszolgálja. Bár a Neumann mikrofonok bizony nem olcsók, a szakemberek saját mindennapi tapasztalataik alapján tudják, hogy megérik az árukat. Az otthoni hangstúdió tulajdonosok közül sokan álmodoznak egy saját, „igazi Neumann” mikrofonról.

U 87 – talán a legismertebb Neumann mikrofon

A stúdióprodukcióikban Neumann mikrofonokat használó hangmérnökök hosszú sora mellett, a felhasználók között világhírű zenészeket is találunk. Ehhez elegendő, ha műfajtól és generációtól függetlenül egyszerűen elkezded felsorolni kedvenc zenészeid.

Egy hosszú múltra visszatekintő cég

Az 1928-ban, Berlinben alapított cég a mikrofonok mellett sokáig más technológiákkal is foglalkozott. A sokoldalú, leleményes géniusz és úttörő Georg Neumann egyszerre fejlesztette ki a bakelit lemezvágó gépeket és az újratölthető elemeket. Ez utóbbi technológiája a napjainkban mindenütt megtalálható akkuk alapja.

A Neumann bakelit lemezvágó gépe a 80-as években

A cég hosszú évekig foglalkozott személyre szabott hangkeltő berendezések építésével is rádióstúdiók, színházak és koncerttermek számára. 1991-ben a Neumann a Sennheiser Csoport egyik oszlopos tagjává vált.

1999-es Műszaki Grammy-díj – A cég eddigi történetének fénypontja minden bizonnyal az 1999-es Műszaki Grammy-díj volt, amelyet műszaki vívmányainak elismeréseként kapott.

A Neumann az elektroakusztikai jelátalakítók kapcsán szerzett szakértelmét 2010 óta a stúdiómonitorozás területén kamatoztatja – optimális megoldásokat kínálva ügyfelei számára a tévés és rádiós műsorszórás, a felvételkészítés és a hanggyártás terén.

KH 120 D – a Neumann KH-sorozatának egyik monitorhangfala, digitális bemeneti modullal

A cég központja a fejlesztési, marketing, értékesítési és szervizrészleggel továbbra is Berlinben található, ahol 2003-ban ünnepelték a társaság 75., 2008-ban pedig a 80. évfordulóját.

Minőség és precizitás

Néhány éve a legszigorúbb nemzetközi szabványoknak megfelelő, nagytisztaságú helyiségekben történő gyártást Wedemarkban, Hannover közelében végzik. A kiváló minőségű mikrofonok gyártása – a gépek és a gyártástechnológia terén elért előrelépések ellenére – rengeteg manuális munkát igényel. Végső soron ezen alapul a Neumann jelátalakítók kiváló minősége és a márka hírneve.

Kapszula-összeszerelés a gyártás során

Annak érdekében, hogy a mikrofonok megfeleljenek a stúdiók működési követelményeinek, gyártásuk során tesztelésen mennek keresztül. A végső összeszerelést megelőzően egyedül a kapszulákon több mint 50 különböző tesztet végeznek el.

TLM 103 – egy modern Neumann klasszikus

A következő lépés

2019 elején látott napvilágot az első Neumann fejhallgató. A hátul zárt Neumann NDH 20 fejhallgató a kiváló szigetelést gondosan kiegyensúlyozott hangzásképpel és a Neumann terméknél megszokott, kiemelkedő felbontással ötvözi.

NDH 20 stúdió fejhallgató