A stúdiótechnikában jártas, német Neumann.Berlin bemutatja a beépített fejhallgató-monitoring funkcióval rendelkező, korszerű V 402 mikrofon-előerősítőt. Bár keverőpultjaihoz a cég a kiváló minőségű előerősítő modulok több generációját is kifejlesztette (köztük az 1980-as évek immár legendásnak számító V 476 B modelljét is), a V 402 a Neumann első különálló mikrofon-előerősítője. Az elődökhöz hasonlóan a V 402 előerősítő is tökéletes kiegészítője az összes Neumann és egyéb márkájú, kiváló minőségű stúdiómikrofonnak.

„A Neumann mikrofonok, a klasszikus és a mai modelleket is beleértve, kimondottan egyedi hangzással dicsekedhetnek” – magyarázta Ralf Oehl, a berlini cég új vezérigazgatója. „Nem volt mindig könnyű olyan erősítőt találni, amely ugyanilyen kompromisszumoktól mentes, kiváló hangzást kínál – egészen mostanáig! A V 402 minden Neumann mikrofonhoz ideális jelutat biztosít, mivel mentes az elszíneződéstől. Nincs olyan „mesterséges adalék”, amellyel a Neumann U 47 vagy U 87 hangzása tetszetősebb lenne, mint amilyennel már eredetileg is rendelkezik. A tökéleteset nem lehet tovább tökéletesíteni!”

 

A V 402 kétcsatornás mikrofon-előerősítőt úgy tervezték, hogy megőrizze az eredeti jel hangzásbeli jellemzőit. Egyedülálló, transzformátor nélküli áramköre a mikrofonjelet a nemkívánatos elszíneződésektől és szonikus melléktermékektől (úm. jelzaj, illetve torzítás) mentesen erősíti. Bár az audio interfészekben alkalmazott egyszerű előerősítőként is használható, a V 402 képességeit magasabb elvárásokhoz igazították.

„A tervezési/kidolgozási folyamat során kiterjedt méréseket és hangzásteszteket végeztünk, hogy a Neumann nevéhez méltó előerősítőt alkossunk” – tette hozzá Sebastian Schmitz portfólió menedzser. „Ráadásul a monitoring funkcióra is gondoltunk. A V 402 által létesített jellánc tökéletesen transzparens. A legkedvezőbb mikrofonpozíció megtalálása sohasem volt ilyen könnyű.”

A V 402 egy stúdiókategóriás fejhallgató-erősítővel rendelkezik, amely felvételkészítéskor kompromisszumoktól mentes monitoring minőségről gondoskodik. Az egyes csatornák egymástól független hangerőszabályzása késleltetésmentes monitoring mixhez ad hozzáférést, anélkül, hogy ez a rögzített jelet befolyásolná.

Német gyártású, aprólékos kidolgozású, kézzel készített termék

Ahogy a többi Neumann termék esetében, a V 402 gyártásánál és tervezésénél is minden apró részletre figyeltek. Például a DI bemenet tervezésénél is a tiszta hangzás volt az elsődleges szempont. Az új, magas impedanciájú bemeneti fokozat a gitárok és basszusgitárok, illetve egyéb hangszerek hangját részletgazdagon, hallható zajoktól mentesen rögzíti.

A kapcsolható felül-áteresztő szűrő nagy hatékonysággal szűri ki a zúgást és a popzajt, anélkül, hogy ez a jel minőségére kedvezőtlenül hatna.

A 20-dB-es csillapítóelemnek köszönhetően a V 402 akár 28 dBu-s kimeneti szintű forrásokkal is torzítás nélkül használható.

A V 402 egy 2U méretű 19″-os rack-dobozzal (89 mm x 483 mm x 242 mm) kerül forgalomba.

Szállítás kezdete: 2020. július.

 

Jellemzők:

  • Kétcsatornás, transzformátor nélküli mikrofon-előerősítő
  • Két stúdióminőségű, magas impedanciájú hangszer-bemenet
  • Kapcsolható felül-áteresztő szűrő, amely a jel minőségi romlása nélkül iktatja ki a zúgást
  • Kivételesen tiszta hangzású fejhallgató-erősítő
  • Egyszerűen kezelhető monitoring mix, csatornánkénti hangerőszabályzással
  • Német gyártású, kézileg készített termék

 

További termékinformációk:
https://en-de.neumann.com/v-402