A DAS Audio bemutatja a legújabb Altea hordozható hangfalsorozatot, amelyet zenészek, DJ-k és hangosító cégek számára terveztek és készítettek, és amely a legújabb pro-audio technikai megoldásokat nagyszerű megjelenéssel és felhasználóbarát funkciók rendkívül gazdag választékával ötvözi.

Az Altea 700 a nagyteljesítményű modellek sorozata. A sorozat két modellje – az Altea-715A és az Altea-712A – masszív fröccsöntött polipropilén dobozzal rendelkezik, ami kitűnő akusztikai jellemzőket, valamint a könnyű konstrukció révén egyszerű hordozhatóságot biztosít. A doboz sokszögű kialakítása bővíti az alkalmazási lehetőségek körét – lehetővé teszi, hogy az Altea-rendszereket további kiegészítők hozzáadása nélkül lehessen színpadi monitorhangfalként használni.

Az Altea 700 rendszerek meghajtását a legmodernebb 1500 W-os csúcsteljesítményű, D-osztályú, 2-csatornás erősítők végzik, melyek bővített sávszélességről, széles dinamika-tartományról és kivételesen alacsony torzításról gondoskodnak. Az Altea 700 rendszerek digitális jelfeldolgozásában használt digitális FIR (Finite Impulse Response – véges impulzusválasz-) szűrők lineáris fázisgörbét kínálnak. A DAScontrolTM interfészen keresztül – amely egy felhasználó által konfigurálható, kiváló minőségű 24-bites DSP-t és LCD-kijelzőt foglal magában – a felhasználók gyári hangszín-beállítások, bemeneti/kimeneti szintek, EQ módok, késleltetés és forrásmixelés között választhatnak.

Az Altea 700-as sorozattal a DAS a sajátfejlesztésű, univerzális DASLinkTM okoseszköz alkalmazást is bemutatja, amely új lehetőségeket nyit a „vezeték nélküli” képességek terén. A DASlinkTM segítségével számos rendszerfunkció felügyelhető és vezérelhető, miközben nagyfelbontású sztereó audio jelfolyamot viszel át mobileszközökről az Altea 700 által táplált rendszerekre, egyedülálló rendszerek feletti irányítást kínálva a felhasználók számára.

Az Altea-715A és Altea-712A a mély, erőteljes basszus biztosításához a DAS 15FV4, illetve 12F4 hangszóróját tartalmazza. A magasfrekvenciás tartományt a FEM-optimalizált M-28 hangszóró kezeli, 1″-os kijárattal a kivételesen egyenletes teljesítmény biztosításához. Az Altea-715 és Altea-712 passzív változatok, melyeket külső erősítővel együtt történő használatra terveztekó

A felhasználók kiválaszthatják az általuk kedvelt meghajtási változatot, miközben ugyanazokat az előnyöket élvezhetik, amelyeket az Altea 700 aktív változatainak doboza és csúcsminőségű alkotóelemei kínálnak.

Hasonló kialakítású az Altea 400-as sorozat. Az Altea-415A és Altea-412A ugyanazokkal a csúcsminőségű dobozokkal rendelkeznek, mint az Altea 700-as sorozat termékei. Ezeknél a modelleknél egy innovatív, D-osztályú, 2-csatornás erősítő gondoskodik az összesen 800 W-os csúcsteljesítményről. Gyári hangszín-beállítások, bemeneti/kimeneti szintek, EQ módok, késleltetés és forrásmixelés – a doboz hátoldalán található DAScontrolTM interfészen keresztül.

 

Az Altea 400 modellek a híres Mi-sorozat hangszóróit használják. Ezek a professzionális hangszórók precíz mélyfrekvenciás hangvisszaadást kínálnak, kiváló zeneiség biztosításával. A magas-frekvenciás tartományt az M-32 kompressziós driver kezeli, 1″-os kijárattal a kivételes összteljesítmény biztosításához. Összeillő alkotóelemek nyertes kombinációja, amely ideális jellemzőkkel szolgál a zenevisszaadáshoz.

Az Altea-415 és Altea-412 passzív rendszerek, melyeket külső erősítővel és DSP-vel együtt történő használatra terveztek. A felhasználók ugyanazokat az előnyöket élvezhetik, amelyeket az Altea 400 aktív változatainak doboza és alkotóelemei kínálnak.