A DAS Audio legújabb hangzásmegoldásai, a Quantum rendszerek, a számos méretben és színben rendelkezésre álló alumínium (felső) és fa (mélynyomó) hangfalházakon keresztül kimagasló beszédérthetőséget kínálnak. Az új Q-sorozat passzív (Q-3-T, Q-23-T, Q-43-T és Q-10) és aktív (Q-10A) rendszereit kis- és közepes méretű beépített megoldásokhoz, komplex akusztikai jellemzőkkel bíró helyszínek számára, valamint frontfill és erkély alatt elhelyezett hangosításhoz tervezték.

A Quantum sorozat ideális megoldásként szolgál komplex akusztikai jellemzőkkel bíró beépített rendszerek részeként. A rendszer „függőleges lefedésre” optimalizált technológiája a helyszínek által támasztott számos kihívást képes orvosolni, rendkívüli beszédérthetőségről és kiváló zenevisszaadásról gondoskodva. A sorozatot az éttermek, múzeumok, hotelek, kulturális központok, konferenciatermek, bevásárlóközpontok és állomások igényeinek szem előtt tartásával tervezték. A széles színválaszték emellett lehetővé teszi, hogy a rendszerek markáns megjelenéssel dekorációs elemként szolgáljanak vagy éppen észrevétlenül simuljanak a környezetbe.

A Q-3 (10,5 x 12,6 x 12,5 cm), Q-23 (18,8 x 12,6 x 12,5 cm) és Q-43 (35,4 x 12,6 x 12,5 cm) alumínium dobozzal készül és kívánságra IP-54 besorolás szerinti védelemmel is ellátható. Bármely RAL színben kapható (minimális rendelésszám mellett).

A Q-3 kétféle működési módot kínál (beszédhang és zene), bármely akusztikai környezetben kiváló hangzást biztosítva. A Q-23 és a Q-43 rendszerbe-integrált szűrővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a rendszerek függőleges szórásának modelltől függően 70º/90º-os, illetve 30º/45º-os szabályozását, így kezelve és csökkentve a visszhangot. 

A Q-10 (passzív) és Q-10A (aktív) mélynyomó 40–200 Hz-es frekvencia-tartománnyal és rendkívül kompakt, keskeny profilú, nyír rétegelt lemez dobozzal rendelkezik. Fekete vagy fehér színben kapható. A Q-10A egy D-osztályú, kapcsolt üzemmódú erősítővel, két jelbemenettel, változtatható alul-áteresztő szűrővel, illetve DAScontrol technológiával működő paraméter-szabályozási (mélység/hangosságszint) lehetőséggel rendelkezik. A mélyfrekvenciás tartomány tiszta és valósághű visszaadásának köszönhetően ez a felülmúlhatatlan rendszer kiváló zenei hangreprodukciót kínál.

A rendszer maximális teljesítményének, megbízhatóságának és tartósságának biztosítása érdekében a DAS Audio kizárólag saját elektronikai megoldásainak használatát javasolja ezzel a sorozattal. A DSP-226 digitális processzor és az IA erősítők mindkét verziója (400 W-os és 1000 W-os) tökéletesen illik a Quantum sorozat termékeihez.

A teljes Quantum rendszer

Valencia, 2018. szeptember