A dániai Herningben található 15 000 férőhelyes Jyske Bank Boxen nemcsak az egyik legnagyobb beltéri többfunkciós skandináv aréna, hanem a régió legnagyobb D.A.S. Audio felszerelésének birtokosa is. A Boxen adott otthont az IHF 2015-ös női kézilabda-világbajnokságnak, valamint 2010-es fennállása óta számos nagyszabású koncert, sportesemény és show színhelyéül szolgált.

Ezeket az eseményeket számos esetben a dániai székhelyű audiovizuális szakértő ProShop Europe szervezte és bonyolította le a Jyske Bank Boxen számára. Amikor egy állandó hang- és videorendszer beszerzése merült fel az aréna részéről, egyértelműen a D.A.S. Audio professzionális hangrendszereire esett a választás.

A LED-képernyőket gyártó Expromo, a ProShop Europe és a D.A.S. valenciai tervezőrészlege kéz-a-kézben dolgoztak, hogy megtalálják az aréna számára ideális hang- és videotechnikai megoldást. A kihívást az jelentette, hogy egy olyan rendszert kellett tervezni, amely nagyteljesítményű, mégis elég rugalmas ahhoz, hogy a különféle koncertek, sport- és egyéb események által támasztott igényekhez könnyen igazodjon, illetve szükség szerint változtatható vagy eltávolítható legyen.

A ProShop Europe egy egyedülálló, kombinált felszerelést tervezett, amelyben a hang-, illetve videotechnikai modulok (kockák) egyedileg mozgathatók. „Mindig az ügyfeleink számára legjobb megoldást választjuk és ez a D.A.S. segítségével létrehozott installáció ügyfeleink hangzással szemben támasztott magasszintű elvárásainak is eleget tett” – mondta Jens Carstensen, a ProShop vezérigazgatója.

A D.A.S. úgy döntött, hogy egy összesen 42 db Aero12A aktív line-array rendszerből álló megoldást alkalmaz, hat csoportra bontva, hogy a lehető legjobb lefedettséget, beszédérthetőséget és hangnyomásszintet biztosítsa. Ezeket a hangfalrendszereket 6 db nagyteljesítményű LX-218CA aktív mélynyomóval egészítették ki, két csoportra bontva. A csapat 3 db nyolc hangfalból álló, és 3 db hat hangfalból álló array-t telepített, hogy az aréna minden egyes pontján maximális legyen a lefedettség. A rendszerek az installációtól kb. 50 méterre lévő vezérlőszobából kezelhetők a D.A.S. Audio DSP-4080 digitális jelprocesszorával.

„Öröm számunkra, hogy a ProShop és az ExPromo profi csapatával dolgozhatunk, ugyanakkor az, hogy a „Boxen” most referenciaként szolgál, egy álom teljesülése” – mondta Claus Behrens, a D.A.S. Audio üzletfejlesztési menedzsere.

A Jyske Bank Boxen aréna azóta számos egyéb olyan lenyűgöző eseménynek is helyet adott, mint például a 2016-os Yamaha Supercross, a Hairspray The Musical vagy az Iron Maiden „The Book of Soul” világturnéjának keretében adott koncert.