Mindenki a 4k-ról beszél és a 8k is a startgéphez állt. Ahhoz, hogy a nagyfelbontású televíziók minőségük legjavát tudják nyújtani, elengedhetetlen a kiváló hangvisszaadás. A Sennheiser az IBC szakkiállításon (Hall 8, Stand D 50) különféle nagyfelbontású („HD Audio”) és magával ragadó audio („Immersive Audio”) megoldásokat mutat be. A főszerepet a Digital 9000 vezeték nélküli mikrofonrendszer, az Esfera 5.1-es surround mikrofonrendszer és egy új jövevény – a Digital 9000-es rendszerhez tervezett Dante™ hálózati kártya játssza.
Érzelmeinket és érzékeinket nagyban befolyásolja az, amit hallunk. A horrorfilmekben drámai hatással bír, de az alapelv csaknem mindenhol érvényesül: „A nézők érzékelését vizsgáló tanulmányok kimutatták, hogy a kimagasló képminőség csak akkor érzékelhető ténylegesen, ha a hangminőség is megüti a mércét” – magyarázta Sven Boetcher, a Sennheiser professzionális audio részlegének marketing menedzsere. „Ebben a tekintetben a mikrofon, mint a hanggyártási folyamat első láncszeme, különös jelentőséggel bír. Ezért mutatunk be az IBC szakkiállításon olyan audio megoldásokat, amelyek segítenek a nagyfelbontást igazán érzékelhetővé tenni.”
A mérceként szolgáló Digital 9000 a Sennheiser legjobb vezeték nélküli mikrofonrendszere. Ez a rendszer mindenféle tömörítés és adatredukció nélkül képes HD hangzást közvetíteni és a legigényesebb szakemberek szükségleteit is játszi könnyedséggel kielégíteni. A Sennheiser az IBC szakkiállításon egy Dante™ bővítőkártyát mutat be, melyet a Digital 9000 rendszerhez használva az IP hálózatokban is broadcast minőségű vezeték nélküli hangzás biztosítható.

A Sennheiser az MKH 8000 sorozatból való analóg/digitális puskamikrofonjait is kiállítja, melyek biztosítják, hogy a hangzás precízen és hihetetlenül valósághű minőségben kerüljön rögzítésre.

A Sennheiser a teljesítmény mellett a szakemberek életének megkönnyítése mellett is elkötelezett. Az Esfera surround mikrofonrendszer gyors és egyszerű működésről gondoskodik, a lehető legnagyobb szabadságot biztosítva a munkafolyamat megtervezése során. Csupán két csatornára van szükség a teljes 5.1-es hangzás eléréséhez – az átalakítás a gyártási folyamat bármely pontján elvégezhető, akár élőben, akár az utógyártás során.

Egyszerűbb 5.1-es hangzás az Esfera segítségével

Az IBC szakkiállításon a broadcast headsetek, a félprofesszionális és professzionális igényekhez igazított „videó hang” megoldások is helyet kapnak, a vezeték nélküli mikrofonrendszerek teljes választékával együtt.