Cikkszám: 008501
Cimkék:

TLM 103-STEREO

Large Diaphragm Microphone

1.137.600 Ft

2 készleten (utánrendelhető)

Kedvencekhez
Leírás

Egy modern stúdiószabvány mikrofon

  • A legendás U 87 A-ét idéző kapszula-kialakítás
  • Állandó kardioid iránykarakterisztika
  • Átfogó prezencia-kiemelés az artikuláltabb hangzás jegyében
  • Szinte elhanyagolható sajátzaj

Egy klasszikus, modern köntösben

Nem kellett sok idő, hogy a TLM 103 a Neumann egyik legnagyobb sikertörténetévé váljon. Eredeti, tiszta hangzása révén ez a mikrofon a klasszikus U87 modern megfelelőjének tekinthető. A TLM 103 egy transzformátor nélküli kardioid kondenzátormikrofon, a lenyűgözően közvetlen hangzás érdekében gyengéd prezencia-kiemeléssel, valamint lélegzetelállító felbontással és rendkívül alacsony zajszinttel.

Az új szabvány

A nagy tiszteletnek örvendő U 87 megfizethető alternatívájaként 1997-ben bemutatott TLM 103 azóta már maga is egy modern klasszikussá vált. Ma már a TLM 103 jelenti azt a mércét, amelyhez a kortárs stúdiómikrofonokat hasonlítják. A klasszikus, kúpos kapszularács a TLM 103 számára egyedi Neumann-megjelenést kölcsönöz.

A TLM 103 kardioid mikrofon nagymembrános kondenzátorkapszulája a legendás Neumann U 87 klasszikus K67/87 kapszulájának továbbfejlesztett változata. A TLM 103 azonban valamivel modernebb hangzású, az 5 kHz feletti frekvenciáknál átfogó prezencia-kiemeléssel. Rendkívül közvetlen, mégis kifinomult hangzásával tökéletes választás énekhanghoz és szólóhangszerekhez, amelyek így könnyedén kihallatszanak a mixből. Természetesen a TLM 103 is rendelkezik azzal a híres, impozáns középtartománnyal, melynek köszönhetően a Neumann mikrofonok világszerte ismertté, és a stúdiók elsőszámú kedvencévé váltak. A TLM 103 egyik sajátossága a lenyűgözően mély, mégis jól kontrollált mélytartomány, amely tökéletesen adja vissza az öblösebb hangokat, valamint az erőteljes basszushangszerek hangját.

Kiváló technikai tulajdonságok

A TLM 103 a műszaki teljesítmény terén is új mércét állít. Hihetetlenül alacsony, mindössze 7 dB-A-s sajátzajával a létező leghalkabb mikrofonok közé tartozik. Nagyfokú (23 mV/Pa) érzékenysége pedig még az olcsóbb előerősítők és audio interfészek, valamint a régi csöves berendezések használatával is rendkívül alacsony zajszintet biztosít. Ugyanakkor a TLM 103 az akár 138 dB-es, óriási hangnyomásszintet is képes előcsillapítás nélkül kezelni. Hatalmas, 131 dB-es dinamikatartományával a TLM 103 egy rendkívül könnyen használható stúdiómikrofon, mivel a halk suttogástól a mennydörgő lábdobig bármit zaj- és torzításmentesen rögzít.

A Neumann TLM-család többi tagjához hasonlóan a TLM 103 is transzformátor nélküli kimeneti fokozattal bír, amely minimálisra csökkenti az átviteli veszteséget, és nagyon közvetlen, színeződésmentes, valósághű hangzást biztosít, még a legmagasabb jelszint mellett is tiszta, erőteljes basszusvisszaadással.

Alkalmazási területek

A TLM 103-at elsősorban projekt- és broadcaststúdiókban való használatra tervezték, de kiemelkedő teljesítménye miatt a neves stúdiók is hamar elkezdték használni az U87 modernebb hangzású alternatívájaként (pl. beszéd és énekhang, dobok, gitárerősítők és zongora mikrofonozásához). A TLM 103-at klasszikus zenei felvételeknél is gyakran használják spotmikrofonként (pl. csellónál és nagybőgőnél).

  • A klasszikus U 87 mikrofonéhoz hasonló nagymembrános kapszula
  • Kiegyensúlyozott hangzás, prezencia-kiemeléssel
  • Kardioid iránykarakterisztika
  • Közvetlen meghajtású (transzformátor nélküli) áramkör, a magas hangnyomásszintek kiváló kezelésével
  • Rendkívül alacsony sajátzaj: mindössze 7 dB-A
Szállítási információ

A szállítás a GLS futárszolgálattal történik

Raktáron lévő termékek esetében a szállítási idő várhatóan 2 munkanap.
A szállítás díja 20 000 Ft értékű rendelés alatt bruttó 2000 Ft, 20 000 Ft értékű rendelés felett pedig díjtalan.
További információk
Felhasználási mód

Élőzene, Professzionális videó/filmhang

Neumann típus

Nagymembrános kondenzátor mikrofon

Tulajdonságok

Kategória:Neumann, Mikrofonok
Cikkszám: 008501
Hasonló termékek
Kapcsolódó termékek

LH 66

Állvány KH 150 monitor hangfalhoz

82.600 Ft

MT 48 EU

Intuitív érintőképernyős audio interfész

788.100 Ft

KH 120 II W

Aktív stúdió monitor DSP-vel, analóg bemenettel

355.200 Ft

KH 120 II

Aktív stúdió monitor DSP-vel, analóg bemenettel

355.200 Ft

KH 150 W

DSP-meghajtású, kettős erősítésű stúdió monitorhangfal, mély basszusmenettel és kiemelkedően részletgazdag,...

651.800 Ft
Sajnos nincsen találat.