Cikkszám: 008544
Cimkék:

TLM 103 mt studio set

1 TLM103mt+EA1mt in Carton Box

572.800 Ft

3 készleten (utánrendelhető)

Kedvencekhez
Leírás

Egy modern stúdiószabvány mikrofon

  • A legendás U 87 A-ét idéző kapszula-kialakítás
  • Állandó kardioid iránykarakterisztika
  • Átfogó prezencia-kiemelés az artikuláltabb hangzás jegyében
  • Szinte elhanyagolható sajátzaj

Egy klasszikus, modern köntösben

Nem kellett sok idő, hogy a TLM 103 a Neumann egyik legnagyobb sikertörténetévé váljon. Eredeti, tiszta hangzása révén ez a mikrofon a klasszikus U87 modern megfelelőjének tekinthető. A TLM 103 egy transzformátor nélküli kardioid kondenzátormikrofon, a lenyűgözően közvetlen hangzás érdekében gyengéd prezencia-kiemeléssel, valamint lélegzetelállító felbontással és rendkívül alacsony zajszinttel.

Az új szabvány

A nagy tiszteletnek örvendő U 87 megfizethető alternatívájaként 1997-ben bemutatott TLM 103 azóta már maga is egy modern klasszikussá vált. Ma már a TLM 103 jelenti azt a mércét, amelyhez a kortárs stúdiómikrofonokat hasonlítják. A klasszikus, kúpos kapszularács a TLM 103 számára egyedi Neumann-megjelenést kölcsönöz.

A TLM 103 kardioid mikrofon nagymembrános kondenzátorkapszulája a legendás Neumann U 87 klasszikus K67/87 kapszulájának továbbfejlesztett változata. A TLM 103 azonban valamivel modernebb hangzású, az 5 kHz feletti frekvenciáknál átfogó prezencia-kiemeléssel. Rendkívül közvetlen, mégis kifinomult hangzásával tökéletes választás énekhanghoz és szólóhangszerekhez, amelyek így könnyedén kihallatszanak a mixből. Természetesen a TLM 103 is rendelkezik azzal a híres, impozáns középtartománnyal, melynek köszönhetően a Neumann mikrofonok világszerte ismertté, és a stúdiók elsőszámú kedvencévé váltak. A TLM 103 egyik sajátossága a lenyűgözően mély, mégis jól kontrollált mélytartomány, amely tökéletesen adja vissza az öblösebb hangokat, valamint az erőteljes basszushangszerek hangját.

Kiváló technikai tulajdonságok

A TLM 103 a műszaki teljesítmény terén is új mércét állít. Hihetetlenül alacsony, mindössze 7 dB-A-s sajátzajával a létező leghalkabb mikrofonok közé tartozik. Nagyfokú (23 mV/Pa) érzékenysége pedig még az olcsóbb előerősítők és audio interfészek, valamint a régi csöves berendezések használatával is rendkívül alacsony zajszintet biztosít. Ugyanakkor a TLM 103 az akár 138 dB-es, óriási hangnyomásszintet is képes előcsillapítás nélkül kezelni. Hatalmas, 131 dB-es dinamikatartományával a TLM 103 egy rendkívül könnyen használható stúdiómikrofon, mivel a halk suttogástól a mennydörgő lábdobig bármit zaj- és torzításmentesen rögzít.

A Neumann TLM-család többi tagjához hasonlóan a TLM 103 is transzformátor nélküli kimeneti fokozattal bír, amely minimálisra csökkenti az átviteli veszteséget, és nagyon közvetlen, színeződésmentes, valósághű hangzást biztosít, még a legmagasabb jelszint mellett is tiszta, erőteljes basszusvisszaadással.

Alkalmazási területek

A TLM 103-at elsősorban projekt- és broadcaststúdiókban való használatra tervezték, de kiemelkedő teljesítménye miatt a neves stúdiók is hamar elkezdték használni az U87 modernebb hangzású alternatívájaként (pl. beszéd és énekhang, dobok, gitárerősítők és zongora mikrofonozásához). A TLM 103-at klasszikus zenei felvételeknél is gyakran használják spotmikrofonként (pl. csellónál és nagybőgőnél).

  • A klasszikus U 87 mikrofonéhoz hasonló nagymembrános kapszula
  • Kiegyensúlyozott hangzás, prezencia-kiemeléssel
  • Kardioid iránykarakterisztika
  • Közvetlen meghajtású (transzformátor nélküli) áramkör, a magas hangnyomásszintek kiváló kezelésével
  • Rendkívül alacsony sajátzaj: mindössze 7 dB-A
Szállítási információ

A szállítás a GLS futárszolgálattal történik

Raktáron lévő termékek esetében a szállítási idő várhatóan 2 munkanap.
A szállítás díja 20 000 Ft értékű rendelés alatt bruttó 2000 Ft, 20 000 Ft értékű rendelés felett pedig díjtalan.
További információk
Felhasználási mód

Élőzene, Professzionális filmhang

Neumann típus

Nagymembrános kondenzátor mikrofon

Tulajdonságok

Kategória:Neumann, Mikrofonok
Cikkszám: 008544
Hasonló termékek
Kapcsolódó termékek

LH 66

Állvány KH 150 monitor hangfalhoz

82.600 Ft

MT 48 EU

Intuitív érintőképernyős audio interfész

788.100 Ft

KH 120 II W

Aktív stúdió monitor DSP-vel, analóg bemenettel

355.200 Ft

KH 120 II

Aktív stúdió monitor DSP-vel, analóg bemenettel

355.200 Ft

KH 150 W

DSP-meghajtású, kettős erősítésű stúdió monitorhangfal, mély basszusmenettel és kiemelkedően részletgazdag,...

651.800 Ft
Sajnos nincsen találat.