Cikkszám: 008686
Cimkék:

M 49 V Set

3.513.600 Ft

Engedélyezett utánrendelésre

Kedvencekhez
Leírás

Az 1950-es és 60-as évek legendás csöves mikrofonja végre újra kapható. Eredeti formájában.

Egy igazi nagyság

Az 1951-ben bemutatott, folyamatosan változtatható, távvezérelhető iránykarakterisztikájú M 49 forradalmasította a stúdiótechnikát. Amihez persze páratlanul telt, selymes hangzása is hozzájárult, amelynek a mai napig is számtalan felvétel viseli kézjegyét. Az M 49 V pedig nem más, mint az eredeti modell sokak által várt újrakiadása.

 

 

– A legendás M 49 kisebb fejlesztésekkel frissített újrakiadása

– Kiváló énekmikrofon férfi és női hanghoz egyaránt

– Sokoldalú mikrofon minden hangszerfajtához

– Klasszikus csöves áramkör, kimeneti transzformátorral

– Folyamatosan változtatható, távvezérlehető iránykarakterisztika

– Az eredeti specifikáció szerint készítve, archív dokumentumok felhasználásával

– Újfajta iránykarakterisztika vezérlőegység, mely automatikusan alkalmazkodik a hálózati feszültséghez

– Németországban gyártott, kézzel készített és kézzel forrasztott mikrofonok

– Németországban gyártott, kézzel készített retro tartótok

 

Valami nagyszabású dolog kezdete

Az M 49 minden tekintetben egy nagyszerű mikrofon. És amilyen lenyűgöző a külső megjelenése, pont olyan páratlan a hangzása is. Forradalmi technológiájával az M 49 egy merőben új mércét állít. Az M 49 egy igazi Neumann legenda.

Minden és még annál is több     

Már maga a cél is nagyszabású volt: az 1950-es évek elején a Nordwestdeutscher Rundfunk-kal (Északnyugat-német Műsorszolgáltató) együttműködve a korábbi modellek kiváltására kívántak kifejleszteni egy referenciamikrofont. Az M 49 lehetővé teszi az iránykarakterisztika folyamatos, távvezérelt változtatását – vagyis nem kell rajta kapszulát cserélni ahhoz, hogy megváltoztassák az iránykarakterisztikát. Az M 49 kiegyensúlyozott frekvenciaátvitelt biztosít bármely iránykarakterisztika alkalmazása esetén (a gömbtől, a kardioidon át, a 8-as karakterisztikáig, a köztes verziókat is beleértve), így egy igazán univerzális mikrofonnak számít. Legyen szó nagyzenekarról, zongoráról, trombitáról vagy énekről, az M 49 minden esetben a legszínvonalasabb hangrögzítésről gondoskodik. Mindezekből következik, hogy az M 49 mindig is keresett modell volt és ma is nagy népszerűségnek örvend. Egyetlen más csöves Neumann mikrofont sem gyártottak ennél hosszabb ideig: 1951-től 1971-ig. A cool jazztől napjaink popzenéiig számtalan legendás felvétel hordozza elegáns, jellegzetes hangzását. Az M 49 a Neumann génállományának szerves része.

A legeslegjobb

És a legenda végre újra elérhető! Az M 49 V a legutóbbi (c) kiadás újrakiadása. Az évek során az M 49-et folyamatosan fejlesztették: az eredetileg beépített Hiller MSC2 csövet a Telefunken AC701, majd az AC701k váltotta fel. Ennek és egyéb áramköri változtatásoknak köszönhetően a jel-zaj viszony, a dinamikatartomány és az interferencia-tűrés is egyre jobb lett. Ezzel párhuzamosan az RF-biztos csatlakozóval ellátott broadcast változatot, az M 249-et is kiadták.

Az M 49 V ugyanazt az áramkört használja, mint az M 49 c, csak egy még alacsonyabb zajszintű szubminiatűr cső alkalmazásával. Mivel a mobiltelefon-hálózatok és a WiFi miatt drámaian megnőtt a nagyfrekvenciás interferencia, átvették az M 249-nél alkalmazott RF-biztos csatlakozó használatát.

A tartozékként mellékelt NM V iránykarakterisztika-vezérlő egységet úgy tervezték, hogy mind az M 49 V-hez, mind a korábbi M 49-hez automatikusan biztosítsa az optimális fűtőfeszültséget; az egység ráadásul automatikusan alkalmazkodik a helyi hálózati feszültséghez is. Ezenkívül az M 49 V szett az ikonikus mikrofonkengyelt (yoke mount) is tartalmazza, amely a rugalmas felfüggesztésnek köszönhetően szintén hozzájárult az M 49 óriási népszerűségéhez. Az M 49 V szett kiváló minőségű, Németországban gyártott tokban kerül forgalomba, mely a mikrofonhoz hasonlóan szintén kézzel készül.

Mit tartalmaz a csomag?

  • 1 db M 49 V csöves mikrofon
  • 1 db NM V iránykarakterisztika-vezérlő egység
  • 1 db KC 5 kábel
  • 1 db MZ 49 A rugalmas felfüggesztést biztosító mikrofonkengyel (Shock Mount)
Szállítási információ

A szállítás a GLS futárszolgálattal történik

Raktáron lévő termékek esetében a szállítási idő várhatóan 2 munkanap.
A szállítás díja 20 000 Ft értékű rendelés alatt bruttó 2000 Ft, 20 000 Ft értékű rendelés felett pedig díjtalan.
További információk
Kategória:Neumann, Mikrofonok
Cikkszám: 008686
Hasonló termékek
Kapcsolódó termékek

LH 66

Állvány KH 150 monitor hangfalhoz

82.600 Ft

MT 48 EU

Intuitív érintőképernyős audio interfész

788.100 Ft

KH 120 II W

Aktív stúdió monitor DSP-vel, analóg bemenettel

355.200 Ft

KH 120 II

Aktív stúdió monitor DSP-vel, analóg bemenettel

355.200 Ft

KH 150 W

DSP-meghajtású, kettős erősítésű stúdió monitorhangfal, mély basszusmenettel és kiemelkedően részletgazdag,...

651.800 Ft
Sajnos nincsen találat.