Cikkszám: 008523
Cimkék:

KM 184-MT-STEREOSET

Kismembrános mikrofon szett

651.800 Ft

3 készleten (utánrendelhető)

Kedvencekhez
Leírás

Korszerű technológiával felszerelt, kismembrános kondenzátormikrofon

 • Kardioid iránykarakterisztika, a tengelyen kívüli hangok színeződésmentes csillapításával
 • Rendkívül alacsony sajátzaj
 • Magas hangnyomásszintek kezelése
 • Közvetlen meghajtású (transzformátor nélküli) elektronika
 • Octo Set – 8 mikrofonnal

Színeződésmentes, áttetsző hangzás, sokoldalú alkalmazási lehetőségek

A KM 184 egy korszerű kismembrános kondenzátormikrofon, egységes, frekvenciafüggetlen kardioid iránykarakterisztikával. A természetes, áttetsző hangzással, valamint minimális sajátzajjal és magas hangnyomáskezelő képességgel bíró KM 184-et szabványmikrofonként használják a világ színpadain és stúdióiban, a legkülönfélébb alkalmazási területeken – legyen szó klasszikus zongora, vagy heavy metal dobfelszerelés mikrofonozásáról.

Valósághű hangzás

Manapság számos mikrofont terveznek úgy, hogy sajátos, felismerhető hangzása legyen – azonban számos olyan alkalmazási terület létezik, ahol az eredeti akusztikus hangzás valósághű visszaadására van szükség, mindenféle hozzáadás vagy elvétel nélkül. És itt jön képbe a Neumann 180-as sorozata.

A Neumann 180-as sorozatát három különböző iránykarakterisztikájú modell alkotja: KM 183 (gömb), KM 184 (kardioid) és KM 185 (hiperkardioid), a színpadi- és stúdióbeli alkalmazási területek javát lefedve. Mivel a 180-as sorozat modelljei nem modulárisak, költséghatékonyabbak, mint a moduláris KM A és KM D sorozatú mikrofonok (amelyek a cserélhető kapszulafejek széles választékát kínálják az analóg és digitális kimeneti fokozatokhoz).

Kardioid

A KM 184 vonzó ára ellenére is a legmodernebb Neumann mérnöki technológiát kínálja. Kardioid iránykarakterisztikája frekvenciafüggetlen; a hátulról (180°) érkező hangok kiszűrése kiváló, még az alacsony frekvencia-tartományban is. A gyakorlati használat során a hang széles felvételi szögben rögzíthető színeződésmentesen, ami a többmikrofonos összeállításoknál és a precíz sztereó/surround képalkotásnál kulcsfontosságú szempont. A KM 184 frekvenciamenete rendkívül egyenletes és lineáris, a magas-tartományt pedig egy enyhe, 9 kHz körüli emelés teszi még ragyogóbbá. A mikrofon innovatív, transzformátor nélküli fejerősítője széles, 125 dB-es dinamikatartományról gondoskodik, miközben a kapszula a gondos tervezésnek köszönhetően mindvégig képes megőrzi a hangzás integritását. A KM 184 sajátzaja nagyon alacsony, mindössze 13 dB-A, és a mikrofon a magas, akár 138 dB-es hangnyomásszintet is képes torzítás nélkül kezelni. Kisimpedanciás kimenetének köszönhetően a KM 184 az akár 300 m-es kábelhosszt is képes átviteli veszteség nélkül áthidalni.

Alkalmazási területek

A KM 184 egy stúdió és színpadi alkalmazásokban egyaránt használható, univerzális mikrofon. Az áttetsző hangzású KM 184 kiváló minőségben adja vissza az akusztikus hangszerek (pl. zongora, ütőhangszerek, dobok, akusztikus gitár, nagybőgő, hegedű, cselló, fa- és rézfúvós hangszerek) hangját. A KM 184 szólisták és együttesek mikrofonozásához is használható. A tengelyen kívüli hangokat kiválóan kezelő KM 184 tökéletes képalkotásának köszönhetően nagyszerű mikrofonmegoldás sztereó és térhatású (3Ds) hangfelvételekhez. Bár a KM 184-et nem kifejezetten az emberi hangra optimalizálták, gyakran használják klasszikus daraboknál az énekhez, illetve amikor az emberi hang valósághű visszaadására van szükség. Kis méretéből adódóan a KM 184 diszkrét megjelenéssel bír, így kiváló mikrofonmegoldás TV- és rádióprodukciók számára.

 • Egységes kardioid iránykarakterisztika, a tengelyen kívüli hangok színeződésmentes csillapításával
 • Lineáris frekvenciamenet enyhe magaskiemeléssel
 • Rendkívül alacsony sajátzaj(13 dB-A)
 • Kisimpedanciás kimenet – a hosszú kábelutak átviteli veszteségek nélkül áthidalásához
 • Közvetlen meghajtású (transzformátor nélküli) áramkör
 • Kompakt méret, diszkrét megjelenés
Szállítási információ

A szállítás a GLS futárszolgálattal történik

Raktáron lévő termékek esetében a szállítási idő várhatóan 2 munkanap.
A szállítás díja 20 000 Ft értékű rendelés alatt bruttó 2000 Ft, 20 000 Ft értékű rendelés felett pedig díjtalan.
További információk
Felhasználási mód

Élőzene

Tulajdonságok

Kategória:Neumann, Mikrofonok
Cikkszám: 008523
Hasonló termékek
Kapcsolódó termékek

LH 66

Állvány KH 150 monitor hangfalhoz

82.600 Ft

MT 48 EU

Intuitív érintőképernyős audio interfész

788.100 Ft

KH 120 II W

Aktív stúdió monitor DSP-vel, analóg bemenettel

355.200 Ft

KH 120 II

Aktív stúdió monitor DSP-vel, analóg bemenettel

355.200 Ft

KH 150 W

DSP-meghajtású, kettős erősítésű stúdió monitorhangfal, mély basszusmenettel és kiemelkedően részletgazdag,...

651.800 Ft