Keresés
bejegyzés típusa
 • Minden találat
 • Termékek
 • Bejegyzések
 • Oldalak
Bejegyzés

Teljesítmény nyújtotta adrenalin-fröccs: MOMENTUM Sport

A Sennheiser április 9-én mutatta be vadonatúj MOMENTUM Sport fülhallgatóját. Ez a sportolók és sportrajongók számára kifejlesztett fülhallgató a legmodernebb pulzus- és testhőmérséklet-érzékelőkkel bír, miközben páratlan hangminőséggel „doppingolja” felhasználóit.    „Több, mint három éve dolgozunk a...

Weboldalunk megújult 

A mikrofon-különlegességek iránt rajongók évtizedek óta várták már ezt a hírt: a német stúdiószakértő Neumann.Berlin bejelentette a legendás M 49 újrakiadását. Az M 49 már az 1951-es megjelenésétől kezdődően kiváló stúdiómikrofon hírének örvend. A mikrofon távvezérelhető, folyamatosan változtatható iránykarakterisztikája forradalmasította a stúdiótechnikát. Az 1950-es évek cool jazzétől napjaink popzenéiig számtalan legendás felvétel hordozza elegáns, jellegzetes hangzását. Az M 49 nemcsak a gyűjtők körében keresett modell, hanem karakteres hangzása miatt a digitális világban is kedvelt hangrögzítő eszköz.

Neumann M 49 V

Az M 49 V egy újrakiadás, amely a Neumann archívumban őrzött eredeti specifikációk és tervdokumentációk alapján készült. Ugyanazt az áramkört alkalmazza, mint a legutóbb kiadott és legnépszerűbb változat, az M 49 c, csak egy még alacsonyabb zajszintű szubminiatűr cső használatával. „A helyszíni tesztelések során még a neves mikrofonszakértők sem hallottak különbséget a hangzásuk között” – magyarázta Sebastian Schmitz portfóliómenedzser. „Hangszínét és dinamikakezelését tekintve a Neumann M 49 V semmiben sem különbözik egy kiváló kondícióban lévő, eredeti M 49-től. Áramkörét és akusztikai kialakítását az új modell az M 49 c-től kölcsönözte. Legfontosabb alkatrésze pedig a Neumann által az 1950-es évek óta változatlan formában gyártott, klasszikus, nagymembrános K 49 kapszula. Mely cég mondhat el magáról bármi hasonlót?

V, mint változtatható

Az iránykarakterisztika vezérlőegységen végzett, részletekbe menő fejlesztések eredményeként az immár automatikusan alkalmazkodik a hálózati feszültséghez, és kompatibilis a régi M 49-es mikrofonokkal is. A régi bajonettzáras csatlakozó helyett a Neumann M 49 V átvette az M 249-nél alkalmazott RF-biztos csatlakozó használatát. Ezenkívül az M 49 V belső kapcsolókon keresztül konfigurálható, akár egyedi rendelésre, akár értékesítést követően a Neumann szerviz közreműködésével.

A BV11 kimeneti transzformátort a nemkívánatos torzításoktól védő szubszonikus szűrő vágási frekvenciája 30 Hz-ről 12 Hz-re csökkenthető, így az eredeti M 49-re 1957-ig jellemző frekvenciamenet érhető el. Az M 49 b modellváltozathoz hasonlóan az M 49 V-nél is fixen beállítható a kardioid iránykarakterisztika, ami kb. 3 dB-lel javítja a jel-zaj viszonyt. Ez az opció akkor hasznos, ha az M 49 V-t kizárólag kardioid üzemmódban kívánjuk használni, pl. ének- és beszédhanghoz.

„Az M 49 nemcsak számos ügyfelünk számára, hanem személy szerint számomra is egy nagyon különleges mikrofon. Ez egy ikonikus hangrögzítő eszköz, amely elválaszthatatlanul kapcsolódik az elmúlt 70 év legkiemelkedőbb énekeseihez és hangszereseihez. Már önmagában a mikrofon fizikai megjelenése is, de leginkább páratlan hangzása az, amely a Neumann név szinonimájává vált varázslatot és tekintélyt adja” – magyarázta Ralf Oehl, a Georg Neumann GmbH vezérigazgatója. „Nem lehet szavakba önteni azt az érzést, mikor a tesztelést végző, többnyire Grammy-díjas művészek csillogó tekintetét látjuk, amikor először énekelnek vagy zenélnek az új M 49 V használatával. Ez minden egyes alkalommal nagy hatással van rám. Pontosan ezért dolgozunk olyan nagy lelkesedéssel.” Az elérhetőséget illetően Ralf Oehl hozzátette: „Kevesebb, mint 48 órával a hivatalos értékesítés megkezdését követően már több mint 200 megrendelésünk volt. Ez elképesztő. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy három speciálisan képzett szakemberünkkel havonta mindössze körülbelül 25 darabot tudunk kézzel legyártani. Bíznunk kell hát ügyfeleink türelmében. Amit ígérhetek, … hogy érdemes lesz várni!”

Az M 49 V szett formájában kerül forgalomba, távirányítható iránykarakterisztika vezérlőegységgel, mikrofonkábellel és a klasszikus forgócsuklós, rugalmas felfüggesztéssel, kiváló minőségű, kézzel készített tokban. További információk: https://m49v.neumann.com

 • Kiváló énekmikrofon férfi és női hanghoz egyaránt
 • Sokoldalú mikrofon minden hangszerfajtához
 • Klasszikus csöves áramkör, kimeneti transzformátorral
 • Folyamatosan változtatható, távvezérelhető iránykarakterisztika
 • Az eredeti specifikáció szerint készítve, archív dokumentumok felhasználásával
 • Újfajta iránykarakterisztika vezérlőegység, mely automatikusan alkalmazkodik a hálózati feszültséghez
 • Németországban gyártott, kézzel készített és kézzel forrasztott mikrofonok
 • Németországban gyártott, kézzel készített retro tartótok