Keresés
bejegyzés típusa
  • Minden találat
  • Termékek
  • Bejegyzések
  • Oldalak

„A 2000-es sorozat rendkívüli jellemzői közé tartozik a nagyfokú frekvencia flexibilitás és a több-csatornás képesség, a Wireless Systems Manager szoftveren keresztül végezhető professzionális vezérlés, a logikus menü felépítés, valamint a kiváló hangminőség,” magyarázza Astrid Vettin, a professzionális vezeték nélküli rendszerek termékmenedzsere. Sőt mi több, a 3000-es és az 5000-es sorozat ismerős professzionális kiegészítői — csíptetős mikrofonok, antennák, antennaerősítők, összegzők (combinerek), stb. — szintén kompatibilisek a 2000-es sorozattal.

 

Többcsatornás rendszerek gyors összeállítása

A 2000-es sorozat a számos kényelmes extrának köszönhetően meggyorsítja és leegyszerűsíti a többcsatornás rendszerek összeállítását. Az egységek az UHF tartománytól függően akár 75 MHz-es kapcsolási sávszélességgel is rendelkeznek, melyben max. 64 gyárilag programozott kompatibilis frekvencia áll rendelkezésre a mikrofonokhoz és max. 32 a monitor rendszerekhez. A rack-be szerelhető egységek a frekvenciára, névre, érzékenységre, vágási frekvenciára (low cut), stb. vonatkozó információkat egy infravörös interfészen keresztül továbbítják a megfelelő hordozható adó- vagy vevőegységekhez.

Egy antenna Loop-Through (átvezető) csatlakozónak és egy beépített aktív splitternek köszönhetően akár nyolc rack-be szerelt vevőkészülék is gyorsan és könnyen láncba köthető. A rendszerek kényelmesen, PC-ről ellenőrizhetők és vezérelhetők. Ebből a célból minden rack-be szerelhető adó- és vevőegységet elláttak egy Ethernet aljzattal. A Wireless Systems Manager átfogó funkcióválasztékot kínál, és a piacon jelenleg ez az egyetlen szoftver, mely egyidejűleg képes különböző generációkat képviselő professzionális és fél-professzionális mikrofon és monitor rendszereket ellenőrizni és vezérelni.

A maximális üzemeltetési biztonság (többcsatornás alkalmazásoknál) vagy az alkalmazástól függő nagyobb hatótávolság érdekében az adóegység kimenő-teljesítménye 10, 30 és 50 mW között kapcsolható; egy speciális US változatnál 100 mW-os kimenő-teljesítmény is választható.

 

Kitűnő hangminőség

A széles audio frekvenciamenet (25 vagy 80 Hz – 20.000 Hz) és a széles tartományon belül szabályozható érzékenység szintén hozzájárul ahhoz, hogy a 2000-es sorozat első helyen szerepel, ha a minőségi audio jeltovábbításról van szó. Az SKM 2000 kézi mikrofonhoz — mely a Sennheiser jellegzetes “cápauszony” megoldásával készült — a népszerű evolution sorozat összes kapszulája használható. Júliustól a kézi mikrofonhoz az e 965 típusszámú valódi kondenzátor mikrofon mikrofonfeje is kapható lesz. A zsebadó egy speciális három-érintkezős csatlakozódugóval rendelkezik, és ezért a Sennheiser hatalmas professzionális csíptetős mikrofon választékának minden modelljével használható.

 

Számos gitár extra

A zsebadó audio frekvenciamenete eléri a 25 Hz-es (vonal) alsó határt, ami a basszusgitárnak is testes hangzást biztosít. A hangszerkábel a Neutrik zajtalan csatlakozódugójával (silent PLUG®) van szerelve. A vevőegység különleges extraként egy beépített gitárhangolóval is rendelkezik, így nincs szükség külön hangolóra. És a „vezetékes” gitárosok szempontjairól sem feledkeztek meg. „A kábel számos gitáros számára jelenti hangszere hangzásának egyik karakteres elemét, mivel a kábel kapacitív ellenállása hatással van a hangzásra,” magyarázza Astrid Vettin. „Ezért a vevőegység menüjében négy emulátor beállítás áll rendelkezésre ennek a hatásnak az utánzására, hogy a kívánt gitárhangzás jöjjön létre.”

 

Egyszerű monitorozás

A monitor rendszer egy kompakt, fémházas diversity vevőegységgel rendelkezik. Az EK 2000 IEM a mono és sztereó beállításon túl az ismerős Focus üzemmódba is kapcsolható, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját énekhangjuk vagy hangszerük és a zenekar egyedi mixét állítsák be. Az 5-sávos grafikus EQ-val rendelkező monitor jeladóknál az audio jelet további jeladókhoz lehet átvezetni, ami azt jelenti, hogy a zenekar jelét csak egyszer kell a keverőpultnál bevezetni, és ezt követően az minden egyes zenekartag számára rendelkezésre bocsátható.

 

Intelligens akku megoldás

A normál elemeken túl az összes hordozható adó- és vevőegység áramellátása megoldható újratölthető akkupakkokkal, melyhez az egységek külső töltőérintkezőkkel rendelkeznek (a plug-on jeladó kivételével). A hordozható egységek kikapcsolt állapotban egészen kevés áramot fogyasztanak, ami azt jelenti, hogy az akkupakkok akkor sem merülnek le, ha hosszú ideig használaton kívül vannak.